Portsjoni suuruse võib samuti ise valida. Kõige toredam variant on see, kui igaüks tõstab enda taldrikusse just nii palju, kui ta arvab, et ära süüa jaksab, kallab kastmega üle, puistab peale rohkelt seemneid ning asub sööma!
Retsept on pärit 2006. a jaanuari Oma Maitsest. Kastmekomponendid jätsin samaks, kuid värske kraami asendasin omal valikul sellega, mis toas ja aias leidus. Loomulikult võtsin kasutusele ka seemned!
Haara meelepärane kogus:
- Leht- või sääsalatit
- Ahju-, grill- või suitsukana
- Tomatit
- Pirni
- Rediseid
- Paprikat
- Värsket kurki
- Rohelist sibulat ja tilli
- 1 banaan
- 1 apelsin
- 1-1,5 tl karripulbrit
- 1-2 küüslauguküünt
- 2-3 sl maitsestamata jogurtit (võib ka välja jätta)
- 0,5 tl soola
- Pipart
- Röstitud seesami-, päevalille- ja/või kõrvitsaseemneid
Salat valmib nii:
1. Pese ja kuivata salat. Rebi tükkideks.
2. Kastme jaoks saumikserda banaan, apelsinist pressitud mahl, maitseained, jogurt ja pressitud küüslauk ühtlaseks.
3. Viiluta värske kraam meelepärase suurusega tükkideks/ribadeks, lao taldrikule, kalla üle kastmega ning puista peale rohkelt rohelist sibulat, tilli ja ülikasulikke seemneid!
2 comments:
Need värsked salatid on kõik ikka nii head. Proovige kindlasti :)
Sa tekitasid minus soovi kohe uuesti proovida :D
Post a Comment