Ei suutnud kõiki proovitud salati komponente küll tuvastada ning kasutasin värsket kraami täitsa tunde järgi. Lõpptulemus oli ülimaitsev!
Jäägri salat sobibki kõige paremini kõikvõimalike grill- ja ahjuroogade komponendiks. Küll aga ka lihtsalt niisama nosimiseks.
Salat säilib külmikus pikka aega, kaotamata värskust.
Vaja läheb:
- 500 g (värsket) kapsast
- Kümmekond redist
- 1/3 pikka värsket kurki
- 1 rabarberivars
- 2 tl 30% äädikat
- 3/4 sl külmpressitud oliiviõli
- 1-2 sl rafineerimata roosuhkrut
- Terake soola
Salat valmib nii:
1. Riivi kapsas ja kurk jämedalt, viiluta redist hästi peenikesteks ribadeks ja rabarber väikesteks tükkideks.
2. Lisa terake soola, suhkur, äädikas ja õli ning sega salat hästi läbi, komponentidest käte abil mahla välja pressides.
4 comments:
Teeksin meelsasti seda salatit, aga rabarber on ikka nii vanaks läinud, et ei kõlba enam. Soovitage, millega võiks rabarberi asendada ?
Kairit
Rabarber on niivõrd ainulaadne, et ma ei oskagi öelda, millega teda asendada võiks. Ma arvan, et ei juhtu midagi, kui rabarber lihtsalt välja jätta :)
Kokaraamatutes soovitatakse asendada rabarberit jõhvikatega/pohladega. See kooslus võiks siin ka töötada!
Tasub proovida, kuigi praegu on ilmselt pohlade või jõhvikate leidmine rabarberi hankimisest hoopis raskem...
Post a Comment