Wednesday, July 20, 2011

Marjaomlett

Omlett ei pea ilmtingimata soolane olema! Magus marjaomlett maitseb fantastiliselt! Justkui kook. Äärmiselt tervislik kook!


Retsept on pärit Aive Luigela raamatust "Targalt toitudes terveks".

Vaja läheb:
  • 1 kl värskeid või sügavkülmutatud marju (mina kasutasin segu vaarikatest, kividest puhastatud kirssidest ja mustadest sõstardest)
  • 5 muna
  • 2 sl vett või piima
  • 2 sl rafineerimata roosuhkrut
  • Õli
  • (Kaneeli, röstitud jahvatatud linaseemneid)

Kui valmistad omleti ahjus:

1. Eralda munakollased valgetest.
2. Vahusta kollased suhkruga, valged niisama (tugevaks vahuks). Võid ka ainult valgete vahustamisega piirduda.
3. Lisa kollasemassile 2 sl vett või piima (, röstitud-jahvatatud linaseemned, kaneel) ning marjad. Sega ettevaatlikult hulka munavalgemass.
4. Kalla segu õliga määritud ümmargusse küpsetusvormi ning kaunista pealt veel mõne marjaga.


5.
Küpseta 200 kraadi juures (vastavalt ahjule rohkem-vähem) seni, kuni omlett kohev ja täielikult hüübinud on. Minu ahjus kulus selleks umbes 45-50 min.
6. Omlett maitseb kõige paremini siis, kui ta on täielikult jahtunud ning veidi aega või lausa terve öö külmkapis seisnud.

Kui valmistad omleti
(pooleldi või täielikult) pliidil:
1. Pane marjad vähese õliga kuumale pannile (ära lase mahlal välja imenduda!) ja kohe peale magus omletisegu.
2. Prae pannil kaane all tasasel tulel või aseta kuuma ahju (garanteerib kaunima ja kohevama lõpptulemuse).

Marjaomleti juurde sobib imehästi (meega segatud) kodujuust või kohupiim, kuid ta on imehea ja mahlane ka ilma igasuguste lisanditeteta ning sobib suurepäraselt hommikutee või -kohvi kõrvale!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...