Vaja läheb:
- 4 pakki Kalevi teeküpsiseid
- 200 g halvaad
- 400 g kohupiimapastat
- 300-350 g hapukoort
- Suhkrut ja vaniljesuhkrut maitsestamiseks
- 300-400 g vaarikaid või põldmarju (sekka ka mõned mustad sõstrad)
- Punasesõstramahla või kanget kohvi immutamiseks
Tort valmib nii:
1. Riivi halvaa ning sega hapukoorega. Osa jäta pealt kaunistamiseks.
2. Sega kohupiimapasta hulka marjad (võid nad vastu kausi serva veidi plödiks suruda) ning maitsesta meelepärase koguse suhkruga.
3. Aseta iga küpsis korraks mahla või kohvi sisse ning lao kandikule 3x5 tk.
4. Tõsta peale pool kohupiima-marjasegust ning aja laiali.
5. Lao uus kiht immutatud küpsiseid ning kata halvaa-hapukooreseguga (veidi üle poole segust peab jääma koogi katmiseks). Seejärel jälle küpsised ning uuesti kohupiima-marjasegu.
6. Lao viimane kiht küpsiseid ning kata pealt ja külgedelt halvaa-hapukooreseguga. Kaunista halvaapuru ja marjadega.
7. Pista 4 üleliigset küpsist põske ning tõsta tort vähemalt ööpäevaks külma imbuma.
2 comments:
Kas vaarikad annavad hapukat maitset ka või jääb see kook ikka selline keskmisest magusam?
Eks vaarikad ole ikka veidi hapuka maitsega ja magusust saab lisatava suhkrukoguse järgi ise timmida..:D
Post a Comment