Sunday, July 17, 2011

Suitsukala-kodujuustu omletirull

Omletirull on supermaitsev, tervislik ja atraktiivne! Sobib nii hommiku-, õhtu- kui lõunasöögiks, nii argi- kui pidupäevaks ning rulli on mugav ka suvisele väljasõidule kaasa haarata!


Vaja läheb:
  • 6 muna
  • 2-2,5 kl vee-piimasegu
  • 0,5 kl täisterajahu (mina panen pooleks täisterarukkijahu ja kaerakliisid)
  • 150 g suitsukala (külmsuitsu heeringafilee on parim!)
  • 0,5 tl meresoola
  • Valget pipart
  • 1-2 tl röstitud jahvatatud linaseemneid
Täidis:
  • 250 g kodujuustu
  • 100-150 g riivjuustu
  • Rohkelt tilli ja rohelist sibulat
  • Rabarberikastet või mõnd teist magusvürtsikat hoidist
  • (Törts oliiviõli ja veidi soola-pipart)

Rull valmib nii:

1. Klopi munad vee-piimaseguga lahti. Lisa jahu, maitseained ja pisikeseks hakitud suitsukala ning sega hästi läbi.
2. Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225-250 kraadi juures 20-30 min.
3. Määri kuumale hiigelomletile peale kiht rabarberikastet ning jaota selle otsa rohke rohelise sibula ja tilliga maitsestatud kodu- ja riivjuustusegu.
4. Lase mõni minut seista ning keera omlett küpsetuspaberi abil rulli.
5. Veidi jahtunult tõsta rull külmkappi ning hoia seal kuni serveerimiseni. Rull maitseb kõige paremini, kui ta on täiesti külm.
6. Lõika viiludeks ning söö värskete juur- või köögiviljade seltsis. Eriti hästi maitseb rulliviil siis, kui talle veidike vürtsikat punasesõstrakastet peale määrida!

Haara näpu vahele või võta nuga ja kahvel appi- maitseelamus on igal juhul garanteeritud! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...