Vaja läheb:
- 6 muna
- 2-2,5 kl vee-piimasegu
- 0,5 kl täisterajahu (mina panen pooleks täisterarukkijahu ja kaerakliisid)
- 150 g suitsukala (külmsuitsu heeringafilee on parim!)
- 0,5 tl meresoola
- Valget pipart
- 1-2 tl röstitud jahvatatud linaseemneid
- 250 g kodujuustu
- 100-150 g riivjuustu
- Rohkelt tilli ja rohelist sibulat
- Rabarberikastet või mõnd teist magusvürtsikat hoidist
- (Törts oliiviõli ja veidi soola-pipart)
Rull valmib nii:
1. Klopi munad vee-piimaseguga lahti. Lisa jahu, maitseained ja pisikeseks hakitud suitsukala ning sega hästi läbi.
2. Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225-250 kraadi juures 20-30 min.
3. Määri kuumale hiigelomletile peale kiht rabarberikastet ning jaota selle otsa rohke rohelise sibula ja tilliga maitsestatud kodu- ja riivjuustusegu.
4. Lase mõni minut seista ning keera omlett küpsetuspaberi abil rulli.
5. Veidi jahtunult tõsta rull külmkappi ning hoia seal kuni serveerimiseni. Rull maitseb kõige paremini, kui ta on täiesti külm.
6. Lõika viiludeks ning söö värskete juur- või köögiviljade seltsis. Eriti hästi maitseb rulliviil siis, kui talle veidike vürtsikat punasesõstrakastet peale määrida!
No comments:
Post a Comment