Allapoole kiigates saate tuttavaks nii koduste komponentidega valmistatud pesto, ülimaitsva hummuse, ürditoorjuustu ja muu põnevaga!
1. Arbuusisiil
Seest tühjaks söödud arbuusi sisse on torgatud järgmisi komponente sisaldavad tikukesed:
1) Õhuke viil suitsusinki + hapukurk/värske kurk + rulli keeratud juustuviil + tikker
2) Meloni- või arbuusitükike + tükike sinihallitusjuustu + viinamari
3) Arbuusitükike + fetakuubik + oliiv
2. Melonisiil
Seest tühjaks söödud meloni sisse on torgatud tikukesed, mille otsa on lükitud
- Tükike mozzarellat/poolik mozzarellakirss, suur basiilikuleheke ja poolik kirss- või kirssploomtomat
3. Leib ja tema seltsilised
Viinamarja-, lehtsalati- ja dekoratiivkapsalehtedega ääristatud vaagnale on asetatud:
1) Värske, mõne tunni eest ahjust välja hüpanud täisteraleiva viilud
2) Marineeritud heeringas
3) Hummus ehk kikerhernevõie, mille jaoks on kokku blenderdatud või saumikserdatud järgmised komponendid:
- 400 g purk konserveeritud kikerherneid (nõruta)
- 2 küüslauguküünt
- 1-2 sl jahvatatud röstitud seesamiseemneid (kui neid ei leidu, võib väga vabalt kasutada ka nt päevalilleseemneid); mina panen alati ka tsipake röstitud-jahvatatud linaseemneid
- Umbes 0,5 sidruni mahl
- Soola, (tšilli)pipart
- 1-2 sl külmpressitud oliiviõli
- Veidi vett (nii palju, et saaksid endale meelepärase konsistentsiga määrde)
- 1 tl või maitse järgi mett (minu arvates ei ole hummus ilma meeta pooltki nii maitsev kui koos temaga!)
4) Ürditoorjuust, mille jaoks on kokku segatud Tere toorjuust, veidi maitsestamata jogurtit/piima ning hakitud till, petersell ja roheline sibul
5) Kodune pesto, ilma igasuguste kallite komponentideta. Blenderda või saumikserda kokku järgmised tegelased:
- Suur punt rohelist sibulat
- 2 suurt peotäit basiilikut
- Peotäis noort naati
- 3 küüslauguküünt
- 2 sl sidrunimahla
- 60 g riivjuustu
- 50 g röstitud jahvatatud päevalilleseemneid
- 1-2 tl röstitud jahvatatud linaseemneid
- 0,75-1 dl külmpressitud oliiviõli (lisada nii palju, et pesto oleks meelepärase konsistentsiga)
- Soola, pipart
6) Uskuge või mitte, kuid leiva peale sobib väga kenasti ka banaani-avokaado-kaarobipuding, mille jaoks tuleb kokku blenderdada/saumikserdada nemad:
- 1 pirakas banaan
- 1 avokaado
- Umbes 0,5 sidruni mahl
- Veidi kaneeli, kardemoni ja röstitud-jahvatatud linaseemneid (soovi korral)
- Maitse järgi kaarobi- ehk jaanikaunapulbrit
4. Seenemetsa eksinud porgandid ja aedoad
Lehsalati- ja mustsõstralehtedega kaunistatud suurele taldrikule on asetatud:
1) 3-4 min keedetud kooritud vutimuna + vähese soola-pipraga üleriputatud poolik kirsstomat + tibatillikuesed munavalgetükikesed (mis on mõne muna alt seene püsti seismise kindlustamiseks lõigatud)
2) Porgandiviilakad
3) Soolatud vees poolpehmeks keedetud äsja aiast nopitud aedoad
4) Dipikaste, mille jaoks on kokku segatud
- Maitsestamata jogurt
- 2 küüslauguküünt
- Hakitud murulauk
- 2-3 tl rabarberikastet
- Maitse järgi soola ja pipart
6. Täistera-rabarberitort- seekord ümmargune ning kaunistatud kookoshelveste ja koduaiamarjadega
No comments:
Post a Comment