Tuesday, July 12, 2011

Marineeritud heeringas

Marineerin juba pikemat aega ise heeringat, mis maitseb eriti suurepäraselt koduküpsetatud täisteraleiva seltsis! Ka marineeritud heeringaga sushi on ülihea!


Meie peres maitseb see kõigile nii väga, et kohe kui purgitäis otsa saab, hangime uued värsked heeringad. Ema või isa tegeleb seejärel puhastamis- ja tükeldustöödega ning mina olen usin marinaadikeetja.


Esialgne idee on pärit "Koržetsi kalaraamatust", kuid olen retsepti päris palju timminud ning jõudnud lõpuks enda jaoks ideaalse variandini :)


Vaja läheb:
  • 2 heeringat
  • 1,2 kl vett
  • 1 väike sibul
  • 1 väike porgand
  • 3-4 loorberilehte
  • Kümmekond musta pipra tera
  • Kümmekond vürtsitera
  • Mõned nelgiterad
  • 1 sl suhkrut
  • 1,5 sl 30% äädikat

Heeringas valmib nii:

1. Lõika sibul ja porgand õhukesteks ratasteks ja pane keedunõusse.
2.
Lisa vesi, loorberilehed, vürtsi-, pipra- ja nelgiterad ning suhkur.
3.
Lase keema tõusta ning keeda 5-10 min, kuni porgand ja sibul on poolpehmed.

4.
Keemise lõpus lisa äädikas. Eemalda anum kohe tulelt ning lase marinaadil jahtuda.
5.
Puhasta heeringas ja tükelda purki.

6.
Kalla peale jahtunud marinaad (mina eemaldan enne purki kallamist tavaliselt loorberid ja suurema osa teradest), keera kaas peale ning lase heeringal vähemalt 24 tundi külmas seista ning asu sööma.

Lisaks koduküpsetatud leiva katmisele ja sushitäidisena kasutamisele võib heeringast valmistada imemaitsvaid tikuvõileibu ning süüa teda lihtsalt värskete (ahju)juurviljade kõrvale!

2 comments:

Anonymous said...

"1. Lõika sibul ja heeringas õhukesteks ratasteks ja pane keedunõusse." - Selles lauses on vist viga sees?

Kata said...

Osavimad võivad muidugi heeringa ka ratasteks lõigata, aga üldjuhul käib jutt siiski sibulast ja porgandist jah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...