Sunday, July 3, 2011

Jäägri salat

Jäägri grillis pakuti sokuvarraste kõrvale nii head salatit, et otsustasin teda kodus järele teha üritada. Plaan õnnestus ja sellest ka salati nimi. :)


Ei suutnud kõiki proovitud salati komponente küll tuvastada ning kasutasin värsket kraami täitsa tunde järgi. Lõpptulemus oli ülimaitsev!


Jäägri salat sobibki kõige paremini kõikvõimalike grill- ja ahjuroogade komponendiks. Küll aga ka lihtsalt niisama nosimiseks.


Salat säilib külmikus pikka aega, kaotamata värskust.

Vaja läheb:
  • 500 g (värsket) kapsast
  • Kümmekond redist
  • 1/3 pikka värsket kurki
  • 1 rabarberivars
  • 2 tl 30% äädikat
  • 3/4 sl külmpressitud oliiviõli
  • 1-2 sl rafineerimata roosuhkrut
  • Terake soola

Salat valmib nii:
1. Riivi kapsas ja kurk jämedalt, viiluta redist hästi peenikesteks ribadeks ja rabarber väikesteks tükkideks.
2. Lisa terake soola, suhkur, äädikas ja õli ning sega salat hästi läbi, komponentidest käte abil mahla välja pressides.
3. Lase salatil vähemalt järgmise päevani külmas seista.

Lampsi lemmik!

4 comments:

Anonymous said...

Teeksin meelsasti seda salatit, aga rabarber on ikka nii vanaks läinud, et ei kõlba enam. Soovitage, millega võiks rabarberi asendada ?
Kairit

Kata said...

Rabarber on niivõrd ainulaadne, et ma ei oskagi öelda, millega teda asendada võiks. Ma arvan, et ei juhtu midagi, kui rabarber lihtsalt välja jätta :)

Jane said...

Kokaraamatutes soovitatakse asendada rabarberit jõhvikatega/pohladega. See kooslus võiks siin ka töötada!

Kata said...

Tasub proovida, kuigi praegu on ilmselt pohlade või jõhvikate leidmine rabarberi hankimisest hoopis raskem...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...