Friday, July 15, 2011

Vanaema rabarberi- või õunakook

Tegemist on ülitervisliku, supermaitsva, mahlase, lihtsa ja õhulise koogiga, mida võib valmistada nii rabarberi kui õunaga!



Minu vanaema ei ole küll retsepti autor, kuid kook tekitas temas igatahes tohutut vaimustust!



Ka ema sattus enneolematusse koogisõltuvusse: küpsetisel ei lastud kohe kuidagi rahulikult laual jahtuda, pidevalt käidi noaga torkimas. Milline julmurlus!


Retsept on pärit Aive Luigela "Tervise kokaraamatust".

Vaja läheb:

  • 1 kl või veidi rohkem täisteranisujahu
  • 1 kl suhkrut
  • 5 muna
  • 2-2,5 kl peenestatud rabarberi- või õunatükke (sekka võib visata ka kividest puhastatud kirsse, vaarikaid, musti sõstraid vm marju)
  • 2 sl head õli (nt oliivi- või kookosõli)
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 2 sl kaneeli-suhkrusegu
  • (Kardemoni!)

Kook valmib nii:

1.
Puhasta ja tükelda rabarber või õunad ning sega õliga.

2.
Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu.

3.
Sega ettevaatlikult juurde rabarberi- või õunatükid.

4.
Vala tainas võitatud ja jahu/kliidega üleriputatud või küpsetuspaberiga kaetud (lahtikäivasse) 24-28 cm läbimõõduga koogivormi.

5.
Puista peale kaneeli-suhkrusegu.

6.
Küpseta 180-kraadises kuumuses 25-30 min.

7. Söö soojalt piima või külmalt tee või kohvi seltsis. Kes soovib, võib serveerimisel ka vaniljekastme appi võtta.


 Suviseid ja tervislikke koogielamusi! :)



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...