Kuna valmistoitu ju ikka ei ostaks, haarasingi purgi imelisi kikerherneid, grillkanakoiva, kodumaise lillkapsa ja suvikõrvitsa ning viskasin kiirelt oma uhiuuele wokpannile.
Väike vinegrettkaste juurde ja, tuleb tõele au anda, ma pole juba ammu midagi nii maitsvat "kokku keeranud"! Pakkusin järgmisel päeval ka Paulile ning ta oli minuga sama meelt!
Vaja läheb:
- 400 g konserveeritud kikerherneid
- 1 pisike (200-300 g) suvikõrvits
- 1 pisike lillkapsas
- 1 grillkanakoib
- 2 muna
- Oliivi- või kookosõli praadimiseks
- Ürdi- või meresoola, pipart
- Serveerimiseks röstitud seemneid ja vinegrettkastet
- (3-4 tl rabarberikastet)
Vinegrettkastme jaoks sega kokku:
2 osa külmpressitud oliiviõli, 1 osa (riisi)veiniäädikat, maitse järgi sinepit, mett/rafineerimata roosuhkrut ning soola-pipart.
Kastet on kõige parem valmistada väikeses kaanega purgikeses- kastmekomponendid tuleb lihtsalt kõvasti läbi raputada, maitsta, vajadusel veel üht-teist lisada ning roale kallata!
Vokkroog valmib nii:
1. Keeda lillkapsas soolaga maitsestatud vees pehmeks, kuid veidi krõmpsuks. Värske kodumaise lillkapsa puhul kulub selleks keemamineku hetkest vaid 5-10 min.
2. Kuumuta pannil õli, lisa suvikõrvitsapoolkuud ning kuumuta u 5 min.
3. Lisa nõrutatud kikerherned ja grillkanast rebitud tükid. Sega hästi läbi ning lase komponentidel kuumeneda.
4. Sega ettevaatlikult hulka ka keedetud lillkapsas. Maitsesta soola, pipra ja võimalusel ka 3-4 tl rabarberikastmega.
5. Kalla komponentide peale törtsu veega lahtiklopitud maitsestatud munasegu.
6. Sega rooga seni, kuni muna on hüübinud ning serveeri kohe seemnete ja vinegrettkastmega!
No comments:
Post a Comment