Saturday, July 2, 2011

Banaanikastmega kanasalat

Selle kanasalati teeb eriliseks hästi-hästi maitsev karrimekiga banaanikaste! Ülejäänud komponendid võib endale meelepäraselt aias, turul ja poes leiduvast kombineerida.


Portsjoni suuruse võib samuti ise valida. Kõige toredam variant on see, kui igaüks tõstab enda taldrikusse just nii palju, kui ta arvab, et ära süüa jaksab, kallab kastmega üle, puistab peale rohkelt seemneid ning asub sööma!


Retsept on pärit 2006. a jaanuari Oma Maitsest. Kastmekomponendid jätsin samaks, kuid värske kraami asendasin omal valikul sellega, mis toas ja aias leidus. Loomulikult võtsin kasutusele ka seemned!

Haara meelepärane kogus
:
  • Leht- või sääsalatit
  • Ahju-, grill- või suitsukana
  • Tomatit
  • Pirni
  • Rediseid
  • Paprikat
  • Värsket kurki
  • Rohelist sibulat ja tilli
Kastmeks (jagub kolmele sööjale):
  • 1 banaan
  • 1 apelsin
  • 1-1,5 tl karripulbrit
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 2-3 sl maitsestamata jogurtit (võib ka välja jätta)
  • 0,5 tl soola
  • Pipart
Serveerimiseks:
  • Röstitud seesami-, päevalille- ja/või kõrvitsaseemneid

Salat valmib nii:

1.
Pese ja kuivata salat. Rebi tükkideks.
2.
Kastme jaoks saumikserda banaan, apelsinist pressitud mahl, maitseained, jogurt ja pressitud küüslauk ühtlaseks.
3.
Viiluta värske kraam meelepärase suurusega tükkideks/ribadeks, lao taldrikule, kalla üle kastmega ning puista peale rohkelt rohelist sibulat, tilli ja ülikasulikke seemneid!

Taldrikutäied vitamiine :)

2 comments:

Paula said...

Need värsked salatid on kõik ikka nii head. Proovige kindlasti :)

Kata said...

Sa tekitasid minus soovi kohe uuesti proovida :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...