Piiskadekooki võib valmistada nii rabarberi kui hapude õuntega.
Kook läheb seistes aina paremaks ja mahlasemaks! Sööjad leidsid, et kõige suurepärasemalt maitsesid kolm päeva külmas seisnud koogilõigud.
Retsept on pärit Aive Luigela "Tervise kokaraamatust". Väikeste muudatustena kasutasin õunte asemel rabarberit ning lisasin kaneeli.
- 2 kl täisteranisujahu
- 3 sl kookoshelbeid
- 0,5 kl suhkrut
- 4-5 munakollast
- 100 g võid
- 3 sl hapukoort
- 2 tl küpsetuspulbrit
- Noaotsaga soola
- 2 kl rabarberi- või õunatükke
- 2-3 sl suhkrut
- Kaneeli
- 4-5 munavalget
- 5 sl tuhksuhkrut
Kook valmib nii:
1. Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased, sool, hapukoor, küpsetuspulbriga segatud jahu ja kookoshelbed. Sega puulusikaga ühtlaseks tainaks.
2. Kata küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhi (ja küljed) tainaga. Võta appi vees märjaks kastetud käed!
3. Küpseta 240-kraadises ahjus 15 min. Valmista samal ajal ette täidis.
4. Aseta rabarberitükid või õunaviilud ühtlaselt eelküpsetatud koogipõhjale, riputa peale suhkrut ja kaneeli ning küpseta veel 5-10 min, kuni rabarberid/õunad läbi kuumenevad.
5. Vahusta munavalged, millele lisa enne täieliku vahu valmimist tuhksuhkrut, ning tõsta laineliselt õunte peale.
6. Vähenda kuumust 170 kraadini ja küpseta, kuni munavalgetipud omandavad kergelt pruunika värvuse. See võib üsna kiiresti juhtuda, nii et tasub tähelepanelik olla!
7. Aseta kook külma kohta jahtuma ja oota piiskade teket. Küpsetis maitseb kõige paremini päev-paar pärast valmistamist!
2 comments:
mmm, see oli nii hea, eriti veel, kui oli seisnud külmkapis :)
Rõõm kuulda :)
Post a Comment