Kasutasin tavapärase valge jahu asemel osaliselt täisteranisujahu (ma usun, et võib ka ainult täistera panna) ning eriti tervisesõbralik oleks, kui valge suhkru asemel rafineerimata toorsuhkrut kasutada.
Olin Valerisid ka ükskord varem ka valmistada üritanud, kuid sel korral kasutatud retsept küll nii hästi ei toiminud kui see, mida täna kasutasin. Kohtasin teda ühel eelmise nädala hommikul Terevisiooni kööginurgas.
Antud kogusest valmib 3 suurt plaaditäit ehk u 60-70 küpsist
Vaja läheb:
- 150 g võid
- 1,5 dl suhkrut
- 1 dl täisteranisujahu
- 1 dl nisujahu
- 2 sl kooritud mandleid vm pähkleid
- 2 sl rosinaid
- 3 suuremat munavalget
Valerid valmivad nii:
1. Vahusta toasoe või suhkruga.
2. Lisa kooritud ja peeneks hakitud pähklid ning pestud, puhastatud ja samuti pisikeskeks hakitud rosinad ja jahud.
3. Sega hästi läbi ja sega lõpuks juurde eraldi kõvaks vahustatud munavalge. Tainas peab olema kohev ja ühtlane.
4. Pane teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile suuremate vahedega (küpsised vajuvad hästi laiali) pisikesed törtsukesed...
...ja küpseta 200-225 kraadi juures helepruuniks (u 10-15 min).
5. Lase Valeridel mõni hetk jahtuda ning asu kohe sooja tee seltsis krõbistama!
2 comments:
tegin ka ükspäev neid. Ma aind ei pane kunagi rosinadi ja muid staffe- et sellised tavalised.
aga head.
Kindlasti igatpidi toredad :)
Post a Comment