Küpsetis on hoolimata oma lihtsusest tõeliselt maitsev ja kreemjas ning näeb väga vahva välja.
Mina segasin tumedat ja heledat kohupiimamassi täpselt võrdses koguses, kuid kui valget umbes 2/3 ulatuses kasutada (arvestades, et põhi on ju samuti kakaone), tuleb kindlasti veel toredam ja kirjum lõpptulemus.
Retsept on pärit 2009. aasta aprillikuu Oma Maitsest, kuid duubeldasin põhjaks vajalike komponentide koguse ja kasutasin pakikohupiima asemel vaniljemaitselist kohupiimakreemi, segades ühe osa ise kakaoga läbi.
Antud kogus sobib suurele, 28 cm läbimõõduga vormile
Vaja läheb:
- 300 g kakaoküpsiseid
- 100 g võid
- 1 kg kohupiimakreemi (võib olla vanillimaitseline)
- 2 muna
- 250 g hapukoort
- Maitse järgi suhkrut
- 2-3 sl mõru kakaopulbrit
Kook valmib nii:
1. Jahvata/tambi küpsised peeneks puruks. Mina teen seda tavaliselt puunuia abil.
2. Sulata või ja sega küpsisepuru hulka.
3. Suru segu küpsetusvormi põhja ja äärtele.
4. Jaga kohupiim kaheks (ühte kaussi veidi rohkem, teise vähem) ning lisa mõlemale osale 1 muna ja 125 g hapukoort. Sega väiksemale osale kreemile hulka ka 2-3 sl kakaopulbrit. Maitsesta mõlemad segud meelepärase koguse suhkruga.
5. Vala põhjale esmalt valge kohupiimamass. Aja laiali.
6. Kalla peale kakaokreem. Aja samuti laiali. Tee terava noaga või kahvliga läbi kahe kohupiimakihi kaheksakujulisi ringe, et värvid omavahel seguneksid.
7. Küpseta 180- või 200-kraadises ahjus 1 tund. Serveeri jahtunult.
2 comments:
mmmm, kui hea see ikka oli:)
(: :)
Post a Comment