Tuesday, February 1, 2011

Tervislikud banaani-mustikamuffinid rohke kaneeliga

Mõnusad kõhtutäitvad banaani-mustikamuffinid on eriti tervislikud, kuna koosnevad täisterajahust ja -kaerahelvestest, kasulikest rasvadest pakatavatest pähklitest ning ei sisalda üldse suhkrut. Selle töö teevad ära mesi, banaan ja jogurt.


Muffiniretsept retsept on pärit Ulrika Davidssoni väga toredast raamatust "GI kogu perele".


Tegin omalt poolt väikese marjaasenduse, kasutades pohlade asemel mustikaid. Vaniljejogurti asemel kallasin hulka maasikajogurtit ning mandlite ja metsapähklite puudusel võtsin mängu vanad head maapähklid.


Antud kogusest valmib 12 muffinit
Vaja läheb:
  • 2,5 dl (speltanisu) täisteranisujahu
  • 1 dl täisterakaerahelbeid
  • 1 dl röstitud mandleid/sarapuupähkleid/maapähkleid või nende segu
  • 2 tl söögisoodat
  • 2 sl kaneeli
  • 2 sl vedelat mett
  • 0,5 dl rapsi- või päevalilleõli
  • 2 dl jogurtit (vanilli, ahjuõuna, maasika, mustika või milline iganes meeldib)
  • 1 küps banaan (võib ka rohkem)
  • 1 dl mustikaid/pohli
  • 2 vahustatud muna
Muffinid valmivad nii:
1.
Keera ahjukuumuseks 200 kraadi.

2. Sega kausis jahu, kaerahelbed, pähklid, söögisooda ja kaneel.
3.
Lisa mesi, õli, jogurt, püreestatud banaan, mustikad/pohlad ja vahustatud munad ning sega kleepuvaks tainaks. Kui kasutad sügavkülmutatud marju, ära neid enne üles sulata- lisa külmunult.

4.
Tõsta tainas lusikaga paberist vormidega täidetud muffinipanni pesadesse


5. Küpseta umbes 20 minutit või veidi kauem, olenevalt ahjust.


6. Lase muffinitel veidi jahtuda, eemalda vormist ning asu maitsma! Head nii soojalt kui jahtunult! Säilita külmas.

Pruunlased on popid! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...