Monday, February 7, 2011

Avokaado-banaanivõie

Otsustasin avokaadoga sõbraks saada!


Olin avokaadot aastaid tagasi korra uudishimu pärast proovinud ning ta jättis imeliku, võidja ja maitsetu mulje. Kuna seda viimasel ajal paljukiidetud rohelist tegelast peetakse aga üheks kasulikumaks viljaks üldse, leidsin, et on aeg temaga uuesti tutvuda.


Kuna mul oli kodus parajasti üks banaan, otsustasin avokaado ühes pähklipuru, sidrunimahla ja maitseainetega mõnusaks kreemjaks võideks purustada.


Lõpptulemus sai ülimaitsev! Hästi värske ja mõnus. Sobib imehästi nii röstsaibi/kuklimäärdeks kui dippimiseks! Võidest saab ka imelise tuuletaskutäidise ning tema abil võiks, miks mitte, lausa ühe vahva rullbiskviidi valmis keerata! :)

Vaja läheb:
  • 1 küps avokaado
  • 0,5 banaani
  • Peotäis röstitud jahvatatud mandleid, metsapähkleid, maapähkleid, india pähkleid vm
  • Veidi sidrunimahla
  • Jahvatatud kardemoni ja/või kaneeli
  • Näpuotsatäis soola
  • Soovi korral röstitud jahvatatud linaseemneid ja natuke riivitud sidrunikoort
PS! Kes hästi magusat võiet soovib, võib maitse järgi ka mett või pruuni suhkrut lisada.

Võie valmib nii:

1.
Poolita avokaado, eemalda kivi ning tõsta sisu lusika abil kaussi.


2.
Lisa pool viilutatud banaani, peotäis jahvatatud pähkleid, sidrunimahl, kardemon ja/või kaneel, hästi natuke soola ning soovi korral ka riivitud sidrunikoort ja röstitud jahvatatud linaseemneid.

3
. Saumikserda või blenderda segu, kuni see on mõnusalt kreemjas. Vajadusel lisa veel sidrunimahla. Kellel masinat ei leidu, võib purustamistöid ka kahvli abil teha üritada. Lõpptulemus ei saa küll nii kreemjas, kuid usun, et maitsev sellegipoolest.


4. Määri röstsaibile, täisteraröstsaiale, mõnele toredale täisterakuklikesele või kasuta puuviljade/juurviljade dippimiseks. Säilita külmkapis.

PS! Seistes tekib määrdele peale tume kord, kuid sellest ei tasu end heidutada lasta. Võie tuleb lihtsalt uuesti läbi segada- tegemist on vaid väikese banaani poolt korraldatud trikiga.

Avokaado sisaldab kasulikemaid rasvhappeid ja megakoguses E-vitamiini, aitab vähki ennetada, alandab vere kolesteroolitaset, parandab silmanägemist, on südamele hea jne jne jne... :)

4 comments:

Anonymous said...

See on kindlasti imemaitsev.
Sõime tütrega ükspäev:
2 banaani
2 avokaadot ja
2spl kaarobipulbrit
saumiksris püreeks
Imeimehea puding tuli. Sõime ja mõmisesime.

Tore on su blogist tervislikke retsepte leida. Mina vaimustun praegu ilma suhkruta ning kuumutamata nn elustoidu retseptidest :) Ja neid sinu blogis ka leidub :P

Kata said...

Kõlab tõesti väga maitsvalt! Ainult et ma ei ole veel kuskil kaarobipulbrit kohanud. Seda leiab vast mõnest ökopoest?

Rõõm kuulda! Üritangi ikka eelkõige tervislikkusele rõhku panna :)

Anonymous said...

Kaarobipulbri leidsin minagi lõpuks ökopoest. Ökosahvrist.

Edu :)

Kata said...

Tänud info eest! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...