Idee on pärit retseptikogumikust "Frantsila talu köök". Kuna mul kodus parasjagu odratangu ei leidunud, kasutasin hoopiski kruupe, mis on minu arvates isegi toredamad. Muutsin veidike ka koguseid ja lisasin üht-teist meelepärast.
Ahjupuder on tore nii piimaga kui piimata!
Vaja läheb:
- 1 dl odrakruupi/tangu
- 0,5 dl täisterariisi (kellel parasjagu kodus riisi ei leidu, võib ka ainult kruupe või tangu kasutada)
- 1 suur porgand
- 1-2 õuna
- 0,5 dl röstitud mandli- või sarapuupähklisegu
- Umbes 1l vee ja piima segu või sojapiima
- Kaneeli, kardemoni
- Rosinaid, kuivatatud datleid, musti ploome, kirsse, jõhvikaid, aprikoose vms
- Maitse järgi mett või pruuni suhkrut (lisa valminud pudrule)
- Seesamiseemneid/röstitud jahvatatud linaseemneid/kookoshelbeid peale riputamiseks
- Hästi sobib pudru hulka ka tükeldatud banaan (lisada valmimise lõppjärgus või siis, kui puder juba täitsa valmis on, serveerimisel)
Puder valmib nii:
1. Koori ja riivi porgand ja õun.
2. Pese kruubid/tangud ja riis korralikult sõelal läbi.
3. Sega kõik komponendid (va seesamiseemned ja mesi/suhkur) kokku ning pane võitud ahjuvormi.
4. Kalla peale vee-piimasegu.
5. Hauta putru 150-180-kraadises ahjus 2-3 tundi (2 peaks täiesti piisav olema). Sega aeg-ajalt ja kontrolli, kas vedelikku on vaja juurde kallata. Võid ahjuvormi esialgu fooliumi või kaanega katta.
6. Maitsesta puder meelepärase koguse mee või pruuni suhkruga ning söö kohe või jahtunult. Säilita külmkapis. Putru võib süüa nii piimaga kui ilma. Serveerimiseks sobivad hästi ka kõikvõimalikud marjad ja tükeldatud puuviljad. Peale võiks raputada ka ülikasulikke röstitud jahvatatud linaseemneid, seesamiseemneid või kookoshelbeid. Loomulikult ka topeltkoguse kaneeli!
No comments:
Post a Comment