Täisterajahu annab küpsetisele mõnusa pähklimeki ja -aroomi ning vahustatud munavalged teevad keeksi kohe eriti pehmeks ja mõnusaks. Paul kiitis eriti ka pealmist munavalge tekitatud krõbekihti!
Retsept on taaskord Aive Luigela uuest "Tervise kokaraamatust". Lisasin omalt poolt ka veidi kaneeli ja kardemoni ning vanaema leidis, et ka veidike riivitud sidrunikoort ei teeks üldse mitte paha.
"Tervise kokaraamat" on, muuseas, ülimalt fantastiline raamat! Mu Aive-retseptide katsetusnimekiri on muutunud juba nii pikaks, et pean selle läbikokkamisele vist terve suve pühendama. Ja sügise. Ja järgmise talve. :)
Vaja läheb:
- 1,5 kl täisteranisujahu
- 4 muna
- 1 kl suhkrut
- 0,5 kl kuivatatud puuviljatükke või marju
- 0,5 kl oliiviõli vm head õli
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- Noaotsatäis soola
- Võid/õli vormi määrimiseks
- Pähkli- või seemnepuru/kliisid vormi ülepuistamiseks
- Kaneeli, kardemoni
- Soovi korral riivitud sidrunikoort
1. Eralda munakollased valgetest.
2. Hõõru munakollased 0,5 kl suhkruga, sega juurde paar supilusikatäit vett ja maitseained.
3. Lisa segule vähehaaval õli ning klopi vahutaoliseks.
4. Vahusta munavalged ülejäänud 0,5 kl suhkruga mitte väga tugevaks vahuks.
5. Sega 1/3 munavalgevahust ja vees leotatud puuviljad või marjad munakollaseseguga.
6. Lisa osade kaupa küpsetuspulbriga segatud jahu, kuni saad ühetaolise massi.
7. Lõpuks lisa ettevaatlikult juurde ülejäänud munavalgevaht.
8. Pane rasvainega määritud ja pähkli- või seemnepuru või kliidega ülepuistatud keeksivormi.
9. Küpseta 160-kraadises kuumuses u 1h või veidi kauem.
10. Söö keeksi jahtunult hea taimeteega. Säilita külmas.
1 comment:
Väga maitsev keex. Pole ühtegi halba sõna küll kosta. Delicious and healthy!!!!!
Post a Comment