Pärast mitut katsetuskorda otsustasin omletitainasse ka ühe õuna sisse riivida ning see oli väga hea idee- õun lisab nii mahlasust, magusust kui mõnusat maitset.
Kes soovib rohkem suupisteid, võib omleti suurel ahjuplaadil valmistada, keskelt pooleks lõigata ning kaks rulli teha. Tervest suurest omletist valmivad vast liiga paksud ja mitte nii suupärased rullid, mis ei pruugi ka piisavalt mahlased olla.
Antud kogusest valmib 25x40 cm suuruse ahjuplaadi täis omletti
Vaja läheb:
- 2 muna
- 2 dl vee-piimasegu
- 1 jämedalt riivitud õun
- 0,5-1 sl mett/pruuni suhkrut
- 0,5 dl täisteranisujahu-kaerakliisegu (või ainult jahu)
- Näpuotsatäis soola
- Jahvatatud kardemoni, kaneeli ja/või piparkoogimaitseainet
- 125-150 g kohupiima
- 1 dl mustikaid, maasikaid vm marju (külmutatud või värskeid)
- 1 sl või rohkem piima
- Maitse järgi mett, pruuni suhkrut ja/või vaniljesuhkrut
- Röstitud jahvatatud linaseemneid
- Kaneeli
- Kookoshelbeid (soovi korral)
Omletirull valmib nii:
1. Klopi/vispelda munad lahti. Lisa vee-piimasegu, vedel mesi või suhkur, riivitud õun ja omavahel segatud jahu, kliid ning maitseained. Sega hästi läbi.
2. Kalla segu kergelt õliga määritud küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile, aja ühtlaselt laial.
3. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 min.
4. Tõsta omlett koos küpsetuspaberiga plaadilt ning lase veidi aega jahtuda. Eemalda omlett küpstuspaberilt ja tõsta nt lõikelauale, kus teda hiljem mugav rullida on.
5. Täidiseks sega kokku kohupiim, mesi/suhkur, marjad, röstitud jahvatatud linaseemned ja nii suur kogus piima, et kohupiim ei oleks väga tihke, kuid mitte ka väga vedel (muidu voolab ta rullikeeramise ajal omleti vahelt välja).
6. Määri täidis omletile, raputa peale kaneeli (ja kookoshelbeid) ning keera tihedalt rulli.
7. Lõika rull pooleks või tõsta tervelt toidukilesse mässituna või õhukindlasse karbikesse asetatuna külmkappi imbuma.
8. Lõika omletirull tükikesteks ning naudi! :)
No comments:
Post a Comment