Minu emast sõber-sõbrast ema, kellele tordi kinkisin, oli igatahes väga vaimustunud! Küpsetis valmib lihtsa vaevaga ning on tõeline šokohoolikute unistus!
Retsept on pärit "Oma maitse retseptiraamatust", kus teda nimetati uhkelt torta di cioccolatoks. Lisasin omalt poolt taaskord kardemoni, katsin küpsetise vahukoorega ning puistasin läbi šablooni pinnale ka väikesed riivšokolaadi- kaneelisüdamed.
Vaja läheb:
- 200 g (vähemalt 70% kakaovõisisaldusega) šokolaadi
- 100 g võid
- 5 muna
- 1 dl suhkrut
- 1 dl tuhksuhkrut
- 1 tl vanilliekstrakti või 2 sl vanillisuhkrut
- 100 g purustatud mandlilaaste või röstitud mandleid
- Näpuotsatäis soola
- (0,5 tl jahvatatud kardemoni)
- 200 ml 35% rõõska koort tordi peale
1. Sulata või pliidil. Keera kuumus maha ning lisa tükeldatud šokolaad. Sega, kuni mass on ühtlane. Eemalda pliidilt.
2. Eralda munakollased valgetest.
3. Vahusta kollased suhkru ja vanilliga kohevaks.
4. Löö teises kausis munavalged kergelt vahtu, lisa tuhksuhkur ning jätka mikserdamist, kuni vaht on tugev ja läikiv.
5. Sega munakollasevahu hulka mandlipuru, sool ja veidi jahtunud šokolaadi-võisegu.
6. Sega munavalgevaht ettevaatlikult kollasevahu hulka.
7. Kalla segu lahtikäivasse küpsetusvormi, mille põhi on eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud.
8. Küpseta torti 180-kraadises ahjus 25-30 min.
9. Eemalda küpsetis vormist.
10. Vahusta rõõsk koor meelepärase koguse suhkruga ning määri koogile. Tort maitseb hästi nii soojalt kui jahtunult! Kõrvale sobib väga hästi ka vanillijäätis või püreestatud vaarikad!
Tume šokolaad kaitseb südant ja on põletikuvastase toimega! Lisaks vaigistab ta valu, vähendab stressi ning peletab kortsud eemale!
No comments:
Post a Comment