Salatit võib süüa nii iseseisvalt (kodujuust on väga valgurohke ning täidab hästi kõhtu) kui ka mõne lihalise tegelase kõrvale.
Särtsaka salati retsept pärineb novembrikuu Tervis Plussist, kuid lisasin omalt poolt ka peotäie viinamarju, mis sobisid sinna niivõrd hästi, et nad võiksid kohe kindlasti olla üks salati kohustuslikest elementidest.
Vaja läheb:
- 400 g värsket peakapsast
- 1-2 paprikat
- Peotäis viinamarju
- 200 g kodujuustu
- 0,5 karpi konservananassi omas mahlas
- 1 sl ekstra-neitsioliiviõli
- 5 küüslauguküünt
- Hakitud/kuivatatud tilli
- (Ürdi)soola, pipart, (tšillit)
- Soovi korral pisut mett/suhkrut
Särtsakas salat valmib nii:
1. Riivi kapsas spetsiaalse viilutaja või riivi abil võimalikult peenteks ribadeks.
2. Lisa veidi soola ning pigista ribasid veidi käte vahel, et neist mahl välja tuleks.
3. Haki pestud paprikad pisikesteks tükkideks, lõika viinamarjad neljaks.
4. Lisa ananassitükikesed, õli ja kodujuust ning pressi hulka küüslauk.
5. Maitsesta meelepärase koguse soola ja pipraga ning puista hulka rohkelt tilli.
6. Sega salat hoolikalt läbi ning asu sööma või jäta mõneks ajaks külma seisma ja maitsestuma. Salat läheb iga päevaga aina paremaks!
2 comments:
Oli tõesti väga hea salat. Teeb teinekordki.
Teeb kohe kindlasti! Pool kapsast ju järel! :D
Post a Comment