Saturday, January 8, 2011

Banaani-šokolaadimoos

Ülikiiresti valmiv banaani-šokolaadimoos on suurepärane maius, mille valmistamiseks saab kasutada üleküpseid poolplögasid (allahinnatud) banaane!


Moos sobib kõige paremini vanillijäätisega! Vähemalt nii väidavad ema ja Paul- suurimad moosisõbrad. Muidugi võib teda ka röstsaibile, pannkoogile või tordi vahele määrida.


Retsepti otsa komistasin siin.


Antud kogusest valmib umbes 0,5 l moosi
Vaja läheb:
  • 3 suurt väga küpset banaani
  • 80 g hakitud tumedat šokolaadi
  • 20 ml rummi (võib ka välja jätta)
  • 1 dl vett
  • 210 g (3,5 dl) tuhksuhkrut (nii suur kogus aitab moosil paremini säilida)
  • Soovi korral jahvatatud kardemoni
Moos valmib nii:
1.
Haki banaan pisikesteks tükkideks.


2. Aseta lõigud keetmisnõusse, lisa vesi ja tuhksuhkur. Sega hästi läbi ning aseta pliidile.


3. Keeda massi keskmisel tulel pidevalt segades, kuni banaanitükid on väiksemaks lagunenud ja segu enam nii palju ei vahuta- umbes 10-15 minutit.
4
. Lisa šokolaaditükid (ja kardemon), sega hästi läbi, lase segul hetk keeda ning eemalda pliidilt.

5. Lisa rumm (soovi korral).
6.
Kalla segu ettevalmistatud purki või väiksematesse purgikestesse ning sule õhukindlalt. Ei tasu end moosi esialgsest väga vedelast olekust heidutada lasta, seistes muutub ta märksa paksemaks!
7.
Naudi moosi jäätise, röstsaibi, pannkoogi või muu toreda seltsis või pista lihtsalt lusikas purki ning toimeta seejärel kiirelt endale suhu! :)

Banaani-šokolaadimoos peaks külmas hoituna kolm kuud säilima. Avatuna tuleks ta aga nädala-paari jooksul ära tarvitada.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...