Sellesel kujul võib köögivilju valmistada nii mõne liharoa kõrvale või lihtsalt niisama söömiseks. Viimasel kujul on elamus muidugi suurem, kuna maitsed on paremini tunda.
Rohke sibul ja küüslauk on Mozzarella ja palsamiäädika kõrval kindlasti roa kohustuslikud elemendid, kuna annavad niivõrd head maitset! Lisaks propageerin endiselt Santa Maria röstitud sibula ja küüslaugu maitseainet, mis on täiesti imeline ning sobib juustuste köögiviljadega ideaalselt!
Vaja läheb:
- 3 porgandit
- 1-2 kaalikat
- 2 suurt sibulat
- 4-5 küüslauguküünt
- Tilli, persilladet, tšillit, Santa Maria Garlic & Pepper'it, jahvatatud musta pipart
- (Ürdi)soola
- 1 sl oliiviõli
- Veidi vett
- 125 g Mozzarellat
- 1 sl või tunde järgi palsamiäädikat
1. Haki küüslauk suurteks seibideks ning sibul jämedamateks tükkideks.
2. Lõika pestud-kooritud porgandid ja kaalikad väiksemat sorti tükkideks. Raputa peale tilli ja persilladet ja nirista üle väikese oliiviõliga. Võid köögiviljad enne ahju pistmist ka korraks läbi segada (hiljem, küpsemise vahepeal teed seda nagunii).
3. Kalla köögiviljadele nii palju vett, et vormi põhi kergelt kaetud oleks.
4. Kata vorm fooliumiga ja aseta 225-250-kraadisesse ahju.
5. Küpseta umbkaudu tund-poolteist või seni, kuni kõik viljad on pehmed. Viimased 20-30 minutit ilma fooliumita. Sega aeg-ajalt.
6. Kui porgandid-kaalid pehmed, maitsesta nad soola-pipraga, veidikese tšilli ja Garlic & Pepperiga ning aseta köögiviljade vahele Mozzarella-tükikesed.
7. Aseta vorm veel paariks minutiks ahju, et juust mõnusasti ära sulaks.
8. Eemalda vorm ahjust, piserda üle palsamiäädikaga, sega korraks läbi ning asu sööma!
No comments:
Post a Comment