Thursday, January 6, 2011

Lõhehakkliha-Lindströmid

Otsustasin tavaliste lõhehakklihapätsikeste asemel hoopis rootslaste teadatuntud Lindströmi-kotlettide eeskujul marineeritud peedi tükikeste ja kartuli kaasabil vahvad roosad lõhehakkliha-Lindströmid valmis küpsetada.


Sattusin neist niivõrd vaimustusse, et kohe, kui esimene kogus kotlette nahka pistetud oli, haarasin sügavkülmast järjekordse paki lõhehakkliha ning valmistasin uue laadungi! Tegemist on ülimaitsvate tegelastega!


Maitsvusele lisaks on lõhehakkliha-Lindströmid oma äärmiselt vajalike rasvhapetega ka väga tervislikud!


Vaja läheb:
  • 500 g lõhehakkliha
  • 1 tl soola
  • 0,25 tl musta pipart
  • Sidrunipipart
  • 1-2 kahvliga puruks tambitud keedukartulit
  • 1 sl kaerakliisid + 1 sl täisterarukkijahu (või ainult jahu)
  • 1 muna
  • 1 dl või rohkem hakitud marineeritud peeti
  • 1 suur hakitud sibul
  • (Tšillit, tilli)
  • Soovi korral kliisid pätsikeste veeretamiseks
PS! Kui kodus marineeritud peeti ei leidu, võib selle ka tavalise keedetud/ahjus küpsetatud peediga asendada.

Antud kogusest valmib umbes 10 kotletti
Lindström valmib nii:

1.
Kalla sulanud lõhehakkliha kaussi ja lisa kõik ülejäänud ained.


2. Sega hästi läbi ning lase massil vähemalt pool tunnikest seista, et see tihkemaks muutuks ning pätsikeste vormimine hõlpsamini edeneks.


3. Soojenda ahi 225-250 kraadini.
4.
Vormi "tainast" käe vahel ümarad pätsikesed. Soovi korral veereta neid kliide-sidrunipipra segus.


5. Aseta kotletid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta umbkaudu pool tundi.
6. Haara pätsikeste kõrvale värske salat või mõned toredad juurviljad ning lase hea maitsta!

Särtsakas salat on üks lõhehakkliha paremaid sõpru!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...