Kamatort on üsnagi tervislik pidulik küpsetis ning ka tema valmistamine ei nõua erilist vaeva. Lõpptulemus on see-eest maitsvamast maitsvam: kamane, pähkline, hästi vahukoorene ja marjamaitseline!
Retsept on pärit Aive Luigela "Targalt toitudes terveks" I osast. Lisasin ka väikesed omapoolsed soovitused ja kommentaarid.
Tordi valmistamisel peab arvesse võtma, et ta tahab enne lusika alla sattumist öö külmas seista.
Põhja jaoks läheb vaja:
- 2-3 muna
- 0,5 kl suhkrut
- 3 sl kamajahu
- 100 g kohviveskis jahvatatud (eelnevalt röstitud) sarapuu- või maapähkleid
- 400 g kohupiima (kohupiimapastat)
- 400 ml 35% rõõska koort
- 4 sl kamajahu
- Vähemalt 0,5 kl (mida rohkem, seda uhkem!) mustika-, vaarika- või pohlapüreed (kes soovib, võib marjad ka hoopis terveks jätta)
- 1,5 kl või vähem tuhksuhkrut- kogus oleneb marjade hapususest, suhkrut tuleks maitse järgi lisada
- 3 tl želatiini
- Šokolaaditükikesi (kamašokolaadi), kreeka pähkleid vms
1. Vahusta munad suhkruga, lisa kamajahu ja jahvatatud pähklid.
2. Vala tainas võiga määritud ümmarguse koogivormi põhjale ja küpseta 220 kraadi juures 15 minutit. Lahtikäiva vormi puhul võib põhja küpsetuspaberiga katta, kuid ka see tuleks pealt kergelt õliga võõbata, kuna põhi kipub isegi paberi külge kinni jääma.
3. Lase valmis põhjal jahtuda.
4. Pane želatiin vähese veega (5-6 sl) likku.
5. Vahusta koor osa tuhksuhkruga.
6. Sega omavahel ülejäänud suhkur, kohupiim ja marjapüree (marjad). Lõpuks sega sinna hulka ka vahukoor.
7. Sulata želatiin pliidiraual, lase mõni hetk jahtuda ning mikserda see peene joana kohupiima-vahukoore-marjasegu hulka.
8. Kalla täidis jahtunud põhjale samasse vormi, silu pealt ühtlaseks, kaunista meelepäraselt ning aseta tort ööks külmkappi.
9. Lõika tordist üks mõnus suur kamane tükike ning asu maiustama!
No comments:
Post a Comment