Ema, kellele need jõuluks valmistasin, arvas, et tegemist on täpselt selliste küpsistega, mida jõuluvanale piimaklaasi kõrvale lauale jäetakse. Heas mõttes- jõuluvana üritatakse ju ikka kõige paremate küpsistega üllatada, lootusega, et järgmisel aastal on kuuse alla tekkiv kingikuhi veelgi kõrgem!
Retsept on pärit sellisest toredast teosest nagu "The Great Big Cookie Book".
Antud kogusest valmib 32-36 küpsist (2 suurt ahjuplaaditäit)
Vaja läheb:
- 1 kl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- Veidi soola
- 75 g võid/margariini
- 115 g (u 3/4 kl) tuhksuhkrut
- 1/3 kl pruuni suhkrut
- 1 muna
- 1 tl vaniljeekstrakti
- 125 g suuremateks tükkideks hakitud piimašokolaadi
- 0,5 kl (50 g) või rohkem suurteks tükkideks hakitud metsapähkleid (osa võib ka terveks jätta)
1. Pane ahi 180 kraadi juurde sooja.
2. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool.
3. Vahusta või suhkrutega. Lisa muna (ja vaniljeekstrakt) ning klopi hoogsalt läbi.
4. Lisa kuivained ja sega tainaks (selleks võib kasutada ka mikserit).
5. Lisa ka šokolaaditükid ja pool pähklitest.
6. Aseta umbes teelusikatäied tainast ahjuplaadile, tee nad märja kahvli abil 2 cm kõrguseks ning aseta 4-5 cm vahedega.
7. Riputa peale ülejäänud pähklipuru ja suru kergelt tainasse.
8. Küpseta 10-12 min (või kauem, olenevalt ahjust), kuni küpsised on kuldsed.
9. Haara tassike teed või piima ning hakka küpsiseid nosima!
6 comments:
Pistsin just ahju, eks näis mis välja tuleb:) (retsepti juhendis pole mainitud muna kasutamist kuigi koostisosades on kirjas.)
Oi jah, minu viga! Muna tuleks loomulikult enne jahu lisamist muna-suhkrusegule hulka kloppida.
Loodan, et sellepärast nüüd midagi väga nihu ei läinud. Vabandused igatahes! Parandan vea! ;)
Ei läinud kuna paningi muna nii nagu ette oli nähtud:)-küpsised tulid välja liiga head:)
Suurim heameel kuulda! :)
Tegin täna speltajahu ja rafineerimata melassisuhkruga. Lisasin tsipa ka fariinsuhkurt ning tumedat kakaod. Tulemus on väga super! Aitäh!
Ole hyvä! :)
Post a Comment