Tulemus oli nii suurepärane, et sünnipäevalaps suutis tema kohta tõepoolest ainult ülivõrdelisi positiivseid kommentaare jagada ja emal oli raske võrrelda, kas ta on üldse kunagi varem nii head torti söönud. Pealmine osa oli hästi kohvine ja kreemjas ning põhi väga mõnusalt krõbe ja krõmpsuv.
Ainus, mis mind retseptis natukene häiris, oli kohvi ja želatiiniga tegutsemine- ei suutnud aru saada, miks želatiini alguses vees paisutati, seejärel kuumutati ning alles siis kohvi sisse segati, kusjuures sel juhul peaks segu hiljem koos kohviga jälle uuesti kuumaks laskma.
Tundus väga kilplaslik käitumine, mistõttu paisutasin želatiini hoopistükkis kohe kohvis ning lisasin hiljem kohupiimasegule. Palju lihtsam ja kiirem! Samuti tegin mina tordi 27 cm läbimõõduga vormis ja panin seetõttu ka veidi rohkem kohupiima. Tumeda šokolaadi asendasin piimakaga ning selles suurema osa riivisin koogi sisse, pealeriivimiseks jätsin ainult pisikese riba. Digestiivid põhja jaoks küpsetasin ise ning neidki kasutasin topeltkoguse. Lisangi siia veidi tuunitud suure vormi kohta käivad kogused.
27 cm läbimõõduga vormi jaoks
läheb vaja:
- 300 g digestiivküpsised (need võib mitu-mitu päeva varem valmis teha, muidugi ka hoopis poest osta)
- 100 g võid
- 600 g kohupiimapastat
- 4 dl vahukoort
- 1,5 dl suhkrut
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 100 g piimašokolaadi
- 1,5 dl kanget musta kohvi
- 4 tl želatiini
1. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
2. Purusta küpsised köögikombainis või tainarulli abil muljudes.
3. Sulata pliidil või ning lisa küpsisepurule.
4. Suru küpsiste ja või segu koogivormi põhja.
5. Sega želatiinipulber kohviga ning lase mõni minut paisuda.
6. Sega omavahel kohupiim, suhkur ja vanillisuhkur.
7. Vahusta vahukoor.
8. Sulata želatiin ja kohv kuumaveevannis või lihtsalt pliidil kausis ning jahuta veidi.
9. Riivi suurem osa šokolaadist ning jäta üks kolmest ruudukesest koosnev riba pealeriivimiseks/ribade tõmbamiseks.
10. Sega šokolaad kohupiimasegu hulka.
11. Vala želatiinisegu kohupiima hulka ning sega läbi.
12. Kõige lõpuks lisa ka vahukoor ning sega ettevaatlikult läbi.
13. Kalla segu koogipõhjale ning silu ta pealt lusikaselja või puust noa abil enam-vähem siledaks.
14. Tõsta kook külmkappi tarretuma. Soovitavalt võiks ta seal seista järgmise päevani.
15. Enne serveerimist riivi pinnale kaunistuseks šokolaadi või tõmba juurviljanoaga mõned ribad.
No comments:
Post a Comment