Rull sobib hästi niisama kiireks ja tervislikuks õhtu- või lõunaroaks, kuid sobib suurepäraselt ka peolauale asetamiseks. Ta näeb ju nii tore välja!
Vaja läheb:
- 6 muna
- 2-3 klaasi piima (keskmiste/väiksemate munade puhul kaks klaasi, suuremate puhul kolm)
- 0,5 kl jahu (kasutasin odra täistera- ja linajahu)
- 3 sl hakitud tilli, peterselli ja rohelise sibula segu
- 1,5 kl riivjuustu
- 150 g suitsusinki või -kala (kasutasin ahjukana ribakesi)
- Soola, valget pipart
- Võid
Tegutse nii:
1. Soojenda ahi 200 kraadini.
2. Sink või suitsukala/kana tükelda väikesteks tükkideks.
3. Munad klopi lahti, lisa piim, sink/suitsukala/kana, riivjuust, jahu ja hakitud maitseroheline ning maitsesta.
4. Vala tainas võiga määritud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta ahju keskmises osas 25 minutit, kuni muna on hüübinud ja hakkab pealt pruunistuma. Siinkohal kuluski minul hoopis umbkaudu 50 minutit, kuid usun, et viga oli siiski mu ahjus, mitte rullis endas. Muna peaks üpriski kiiresti kerkmina ja hüübima hakkama. Lõpptulemus peaks samuti veidi kohevam tulema kui mul.
5. Ahjust välja võttes lase hiigelomletil mõni minut seista, kata teise küpsetuspaberiga ja keera ringi.
6. Pealmine paber eemalda ja keera munakook rulli.
7. Rull jäta tihedalt samasse küpsetuspaberisse, liitekoht allpool.
8. Hoia rulli serveerimiseni külmkapis ning enne lauale asetamist lõika viiludeks.
9. Ja laskem hea maitsta! Kõrvale sobib suurepäraselt värske kurgi-tomatisalat või kurgi ja tomati viilud.
2 comments:
überhea, proovige kõik
Überhyvä :)
Post a Comment