Tuesday, June 1, 2010

Juustune munarull

Aive Luigela "Targalt toitudes terveks" on jälle teemaks! Seekordne katsetusobjekt oli üks hästi vahva munarull, mis minu koduahju kummalise käitumise tõttu ahjus küll retseptis märgitust kaks korda kauem viibis ning eriti kerkida ei tahtnud, kuid maitse oli see-eest väga-väga hea. Paul ja ema olid täpselt sama meelt.

Rull sobib hästi niisama kiireks ja tervislikuks õhtu- või lõunaroaks, kuid sobib suurepäraselt ka peolauale asetamiseks. Ta näeb ju nii tore välja!

Vaja läheb:
  • 6 muna
  • 2-3 klaasi piima (keskmiste/väiksemate munade puhul kaks klaasi, suuremate puhul kolm)
  • 0,5 kl jahu (kasutasin odra täistera- ja linajahu)
  • 3 sl hakitud tilli, peterselli ja rohelise sibula segu
  • 1,5 kl riivjuustu
  • 150 g suitsusinki või -kala (kasutasin ahjukana ribakesi)
  • Soola, valget pipart
  • Võid
Kuna mul tekkis kodus ootamatu piimanappus, kasutasin ühe klaasi piima asemel hoopiski vett, nii et kel sama probleem tekib, võib osa piimast julgelt veega asendada, rull tuleb ikka kenasti välja. Riivjuustuna kasutasin jällegi suitsujuustu- minu arvates annab ta igale toidule kohe eriliselt hea maitse!

Tegutse nii:

1. Soojenda ahi 200 kraadini.
2. Sink või suitsukala/kana tükelda väikesteks tükkideks.
3.
Munad klopi lahti, lisa piim, sink/suitsukala/kana, riivjuust, jahu ja hakitud maitseroheline ning maitsesta.
4.
Vala tainas võiga määritud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta ahju keskmises osas 25 minutit, kuni muna on hüübinud ja hakkab pealt pruunistuma. Siinkohal kuluski minul hoopis umbkaudu 50 minutit, kuid usun, et viga oli siiski mu ahjus, mitte rullis endas. Muna peaks üpriski kiiresti kerkmina ja hüübima hakkama. Lõpptulemus peaks samuti veidi kohevam tulema kui mul.
5.
Ahjust välja võttes lase hiigelomletil mõni minut seista, kata teise küpsetuspaberiga ja keera ringi.
6.
Pealmine paber eemalda ja keera munakook rulli.
7.
Rull jäta tihedalt samasse küpsetuspaberisse, liitekoht allpool.
8.
Hoia rulli serveerimiseni külmkapis ning enne lauale asetamist lõika viiludeks.

9. Ja laskem hea maitsta! Kõrvale sobib suurepäraselt värske kurgi-tomatisalat või kurgi ja tomati viilud.
Miks mitte asetada munarullilõiguke hoopiski leivale!
Kuidas selliste küüntega üldse midagi suhu panna õnnestub, selle kohta mul aga küll vastus puudub :D

2 comments:

Unknown said...

überhea, proovige kõik

Kata said...

Überhyvä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...