Thursday, June 17, 2010

Peedi-õunavorm

"Targalt toitudes terveks" on endiselt mu parim sõber ning seekord sai ära proovitud peedi-õunavorm, mis esialgu küll veidike kahtlustäratav tundus ning mille tõttu ma teda esialgu poolest kogusest enam teha ei julgenud. Peet, õun ja kohupiim kolmekesi koos ahjus?! Tulemus oli aga üllatavalt maitsev ning oleksin võinud täitsa rahulikult kohe suurema vormitäie ahju pista.

Ma ei tea küll, mida need kolm eelmainitud tegelast seal ahjuvormis korda saatsid, kuid mu kodu oli vormi ahjus oleku ajal ning ka veel tükk aega pärast seda hästi head maasika- või mustikalõhna täis. Ei saanudki täpselt aru kumba. Võib-olla hoopiski veidike mõlemast. Maitse oli samuti lõhnale üsna ligilähedane ehk siis midagi kahest eelpool mainitud marjast kokku. Suhteliselt imeline igatahes! :)

Vaja läheb:
  • 1 suurem keedupeet (ahjus röstitud peet on vahvam veelgi)
  • 3 keskmist õuna
  • 200 g kohupiima
  • 0,5 kl hapukoort (asendasin maitsestamata jogurtiga)
  • 3 muna
  • 3-4 sl suhkrut/mett
  • 0,5 kl täisteranisujahu (panin selle asemel segu linajahust ning kaera täisterajahust)
  • Kliisid
  • Võid, soola
Tegutse nii:
1.
Riivi õunad koos koorega (Poolast meile jalutanud õunad võiks siiski ära koorida) ning sega riivitud peedi, kohupiima, hapukoore/maitsestamata jogurti, suhkru, jahu ja lahtiklopitud munadega.
2. Maitsesta. (Kaneel on endiselt tore- isegi selle vormi puhul!)
3. Tõsta võitatud ja kliidega üleraputatud vormi ning...


...küpseta 200 kraadi juures helepruuniks.

4. Söö soojalt või külmalt hapukoore, piima või vaniljekastmega.

Piimaga oli väga nämma! Jogurtiga sobib vorm samuti väga kenasti. Nii maitsestamata jogurti kui ka juba eelnevalt maitsestatud/magustatuga ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...