Ma ei tea küll, mida need kolm eelmainitud tegelast seal ahjuvormis korda saatsid, kuid mu kodu oli vormi ahjus oleku ajal ning ka veel tükk aega pärast seda hästi head maasika- või mustikalõhna täis. Ei saanudki täpselt aru kumba. Võib-olla hoopiski veidike mõlemast. Maitse oli samuti lõhnale üsna ligilähedane ehk siis midagi kahest eelpool mainitud marjast kokku. Suhteliselt imeline igatahes! :)
Vaja läheb:
- 1 suurem keedupeet (ahjus röstitud peet on vahvam veelgi)
- 3 keskmist õuna
- 200 g kohupiima
- 0,5 kl hapukoort (asendasin maitsestamata jogurtiga)
- 3 muna
- 3-4 sl suhkrut/mett
- 0,5 kl täisteranisujahu (panin selle asemel segu linajahust ning kaera täisterajahust)
- Kliisid
- Võid, soola
1. Riivi õunad koos koorega (Poolast meile jalutanud õunad võiks siiski ära koorida) ning sega riivitud peedi, kohupiima, hapukoore/maitsestamata jogurti, suhkru, jahu ja lahtiklopitud munadega.
2. Maitsesta. (Kaneel on endiselt tore- isegi selle vormi puhul!)
3. Tõsta võitatud ja kliidega üleraputatud vormi ning...
...küpseta 200 kraadi juures helepruuniks.
4. Söö soojalt või külmalt hapukoore, piima või vaniljekastmega.
No comments:
Post a Comment