Wednesday, May 26, 2010

Ahjus röstitud porgandid ja šampinjonid

Porgand on kahtlemata kõige toredam. Šampinjonid on samuti hästi vahvad ning koos on nad toredamad veelgi. Väiksed maitseained sekka ning ongi üks väga maitsev eine valmis :) Ülilihtne!

Mõtte sain Nami-Namis ning Tastespottingu blogidevõrgustikus ringi kolades ning kui teda juba lausa mitmes kohas silmanud olin, siis mõtlesin, et tuleb ikka kindlasti järele proovida!

Vaja läheb:
  • Kolm suurt porgandit
  • 300 g šampinjone
  • 1-2 sl õli
  • Tüümiani
  • Soola (meresoola)
  • Pipart
  • Soovi korral ka muid maitseaineid (küüslaugupipart, tšillit, tilli, vahemere ürdisegu, basiilikut vms)
  • Küüslaugusõber võib lisada paar purustatud küüslauguküünt!
Mina panin kaks suurt porgandit ning umbes 300 g šampinjone, kuid seened jäid kuidagi domineerima ning ma oleksin hea meelega rohkem porgandit tunda tahtnud, seega minu arvates võiks siinkohal kehtida reegel, et ühe suure porgandi kohta tuleks kasutusele võtta 100 g seeni. Muidugi võib igaüks võtta täpselt nii palju seeni ja nii palju porgandit, kui hing ihkab.

Maximas vaatasid mulle vastu hiiglaslikud šampinjonipoisid, millest lihtsalt ei saanud ju niisama mööda kõndida...
Tegutse nii:
1. Pane ahi 225 kraadi juurde sooja.
2.
Kata ahjuplaat/vorm küpsetuspaberiga.

3.
Koori porgandid ning lõika nad pisemateks tükikesteks. Soovitavalt ühesuurusteks, et nad samal ajal röstitud saaksid.

4.
Sega porganditükikesed kausis 1 sl õli ning maitseainetega ja kalla ühekordse kihina ahjuplaadile.


5. Küpseta porgandeid seni, kuni nad hakkavad juba kenasti pehmeks minema (15-20 minutit). Aeg-ajalt võiks neid veidike segada/ümber keerata.
6.
Vahepeal pese seened ning haki nad seibideks.

7.
Talita nendega samamoodi kui porganditega- sega kausis pisikese õli ja maitseinetega.


8. Kui porgandid on juba pehmenema hakanud, tulekski šampinjonipoisid nende juurde ahjuplaadile kallata ning nad kergelt läbi segada.
9.
Nüüd tuleks küpsetada veel umbes sama kaua (paarkümmend minutit), kuni nii seened kui porgandid on pehmed ning kenasti pruunikad.

10.
Söö porgandeid ja seeni kohe soojalt prae lisandina, võileiva peal või lihtsalt niisama dipikastmega!


Mina valmistasin juurde väikse karrikastme maitsestamata jogurtist, lahjast majoneesist, karripulbrist, tšillipiprast ning soolast ja see sobis seente ja porganditega lausa kõige paremini!

5 comments:

Pille said...

Ja mis selle retsepti inspiratsiooniks oli, Kata? ;)

Kata said...

Eks ikka Nami-nami ja Tastespotting :P

Kata said...

Jäi jah kuidagi mainimata miskipärast..
Oh mind küll :D

Tuuli-Ann said...
This comment has been removed by the author.
Tuuli-Ann said...

niiii hea, aitäh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...