Friday, May 28, 2010

Hasselbacki kartulid küüslaugu ja köömnetega

Otsustasin ka lõpuks need ülivahva välimusega kartulipoisid ära proovida. Ütleks, et tulemus oli vägagi maitsev. Sööjad olid ülimalt positiivselt meelestunud ning mina ise samuti :) Valmistan hea meelega teinekordki!


Vaja läheb:
  • Kartuleid (soovitavalt pisemaid ja ümaramaid, kuid kartul on ju siiski kartul)
  • Õli
  • Paar küüslauguküünt
  • Köömneid
  • Riivleiba
  • Riivitud juustu (mina kasutasin nt suitsujuustu- nämm)
  • Paprikapulbrit
  • Tšillit
  • Tilli
  • Küüslaugupipart
  • (Muid maiseaineid)
Tegutse nii:
1. Pese kartulid hoolikalt. Ära koori! Muidu lähevad kõik kasulikud ained prügikasti.
2. Lõika kartulitesse lõhikud umbes 3/4 kartuli ulatuses (allapoole). Kõige parem on selleks puhuks appi võtta puulusikas. Aseta kartul sinna peale ning lõika julgelt nii kaugele alla välja, kuni lusikas ette tuleb. Väga mugav ja hea sälgutamisviis!

3. Tee nii kõigi kartulitega.
4. Haara ka paar küüslauguküünt ning haki nad väikesteks seibideks.
5. Aseta iga kartuli sälkude vahele mõni küüslauguviilakas. Mina panin igale kartulile kolm õhukest küüslauguseibi.
6.
Pintselda kõik kartulid pealt väikese õliga üle ning raputa peale köömneid, soola ja teisi maitseaineid.

7. Aseta kartulid 225 kraadi juurde ahju ning lase neil umbes tunnike küpseda.
8.
Lõpu eel võta nad korraks välja ning riputa üle riivleiva ja -juustuga.
9.
Söö kartuleid kohe ahjusoojalt prae osana või hoopis niisama mõne toreda dipikastmega.

Kastmeks sobib ülihästi nt sidrunimajonees, milleks läheb vaja:
  • Majoneesi
  • Natuke maitsestamata jogurtit/hapukoort
  • Riivitud sidrunikoort
  • Tsipake sidrunimahla
  • (Küüslaugu)soola
  • Pipart
Üks Hasselbackidest tomati ja sidrunimajoneesi seltsis

Perekond Hasselback

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...