1 portsjoni jaoks läheb vaja:
- 1 õun
- Veidike mett/suhkrut
- Kaneeli
- Keedetud odrakruupe
- Piima ja/või maitsestamata jogurtit
- Kookoshelbeid
- 1 tl linajahu või purustatud röstitud linaseemneid
- 1 tl nisukliisid
Talita nii:
1. Pese õun ning eemalda talt südamik.
2. Pane südamiku tühimikku veidike mett/suhkrut ning kaneeli.
3. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 250 kraadi juures, kuni ta on kenasti ahjuõunastunud (pehme ning kergelt krimpsu ja pruunikaks tõmbunud). Minul kulus selleks umbes 15-20 minutit. Kes soovib, võib õuna ka fooliumisse mässida. Õunast väljavoolanud vedeliku võiks aga kindlasti lusikaga kokku kraapida ning ja hiljem pudingu hulka panna, kuna see on selline hästi hea- mesine ning kaneeline.
4. Vala suuremasse kaussi (kui kasutad saumiksrit) või kannmiksirsse meelepärane kogus kruupe (täpselt nii palju, kui palju ära süüa jaksad), jahtunud ahjuõun, helbed, seemned jms ning veidike kaneeli. Püreestamise ajal lisa juurde ka piima/maitsestamata jogurtit. Kes soovib, võib lisada ka veel mett/suhkrut.
5. Püreesta segu seni, kuni ta on saavutanud sulle meelepärase konsistentsi, lisades vahepeal hulka ka piima/maitsestamata jogurtit. Mina teda väga püreeks ei lasknud, kuna mulle sellised suuremad tükikesed meeldivad. Ikka tunneb, et midagi on hamba all!
6. Tõsta puding kausikesse ning söö piima või maitsestamata jogurtiga ning peale raputa lisaks veel kaneeli, kuna kaneel on ülimalt tore!
Ma arvan, et sama asja annab väga edukalt valmistada ka eelmisel õhtul vette paisuma pandud või läbi keedetud kaerahelvestest. Proovin kindlasti selle variandigi ära. Samuti peaks odrakruupide asemele väga hästi sobima ka (pudru)riis!
No comments:
Post a Comment