Nad on tõeliselt lihtsad ning, nagu kõik porgandit sisaldavad toidud, ka hästi maitsvad. Muidugi ka tervislikud.
Loomulikult ei saanud ma aga läbi ka omapoolsete muudatusteta: praadimise asemel küpsetasin neid jällegi ahjus ning manna asendasin samuti hoopis tervislikumate jahudega. Riivsaia asemel kasutasin muidugi kliisid ning lisaks soolale puistasin hulka ka muid toredaid maitseaineid. Peale raputasin kõige tipuks ka riivjuustu!
Vaja läheb:
- 800 g porgandit
- Veidike piima/vett
- Tsipake õli
- 2-3 sl mannat (mina asendasin selle linajahu-kaerajahu seguga)
- Soola
- Muid maitseaineid (tilli, tšillit, küüslaugupipart, sibulapulbrit vms)
- 1 muna
- Paneerimiseks kliisid või riivsaia/riivleiba
1. Riivi porgand peenelt või jämedalt- kuidas endale meeldib. Mina riivisin suurema osa peenikeselt ning natukene ka jämedalt- kui käsi ära väsis :)
2. Hauta porgand pannil väheses õlis ning piimas/vees pehmeks, lõpu eel lisa ka jahu/manna ning kuumuta veel mõni minut.
3. Lase segul jahtuda.
4. Jahtunud porgandisegule lisa sool, muna ning meelepärased maitseained ning sega hästi läbi.
5. Võta segust kätega meelepärase suurusega osake ning vormi sellest pätsike. Veereta kliides või riivsaias/riivleivas.
6. Tee nii kõigi kotletikestega, aseta nad õliga määritud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 250 kraadi juures, kuni nad on kõvemaks läinud ning kenasti pruunid. Kes tahab, võib kotlette muidugi hoopis praadida.
7. Lõpu eel võid peale raputada ka riivjuustu!
8. Söö kotlette soojalt või jahtunult hapukoore, maitsestamata jogurti, sulatatud juustuga või lihtsalt niisama!
No comments:
Post a Comment