Mõtte sain Nami-Namis ning Tastespottingu blogidevõrgustikus ringi kolades ning kui teda juba lausa mitmes kohas silmanud olin, siis mõtlesin, et tuleb ikka kindlasti järele proovida!
Vaja läheb:
- Kolm suurt porgandit
- 300 g šampinjone
- 1-2 sl õli
- Tüümiani
- Soola (meresoola)
- Pipart
- Soovi korral ka muid maitseaineid (küüslaugupipart, tšillit, tilli, vahemere ürdisegu, basiilikut vms)
- Küüslaugusõber võib lisada paar purustatud küüslauguküünt!
Maximas vaatasid mulle vastu hiiglaslikud šampinjonipoisid, millest lihtsalt ei saanud ju niisama mööda kõndida...
1. Pane ahi 225 kraadi juurde sooja. Tegutse nii:
2. Kata ahjuplaat/vorm küpsetuspaberiga.
3. Koori porgandid ning lõika nad pisemateks tükikesteks. Soovitavalt ühesuurusteks, et nad samal ajal röstitud saaksid.
4. Sega porganditükikesed kausis 1 sl õli ning maitseainetega ja kalla ühekordse kihina ahjuplaadile.
5. Küpseta porgandeid seni, kuni nad hakkavad juba kenasti pehmeks minema (15-20 minutit). Aeg-ajalt võiks neid veidike segada/ümber keerata.
6. Vahepeal pese seened ning haki nad seibideks.
7. Talita nendega samamoodi kui porganditega- sega kausis pisikese õli ja maitseinetega.
8. Kui porgandid on juba pehmenema hakanud, tulekski šampinjonipoisid nende juurde ahjuplaadile kallata ning nad kergelt läbi segada.
9. Nüüd tuleks küpsetada veel umbes sama kaua (paarkümmend minutit), kuni nii seened kui porgandid on pehmed ning kenasti pruunikad.
10. Söö porgandeid ja seeni kohe soojalt prae lisandina, võileiva peal või lihtsalt niisama dipikastmega!
5 comments:
Ja mis selle retsepti inspiratsiooniks oli, Kata? ;)
Eks ikka Nami-nami ja Tastespotting :P
Jäi jah kuidagi mainimata miskipärast..
Oh mind küll :D
niiii hea, aitäh :)
Post a Comment