Tuesday, November 30, 2010

Mozzarella-paprika-viinamarjasalat väikese mandliga

Valmistasin tervisliku toitumise koolitusel katse-eksituse meetodil parasjagu olemasolevatest komponentidest ühe vahva värvilise salati, mis tuli minu arvates nii hea välja, et pidin teda kodus kohe uuesti tegema.


Esimesel korral kasutasin kastmeks sidrunimahla, mee ja maitseainetega segatud Kadarbiku porgandimahla, kuid kuna viimast kodus vast väga tihti ei leidu ning kastme jaoks tuleb odavam osta apelsin või paar mandariini (kodus valmistades kasutasin just viimaseid, kuna jõulude lähenedes on neid oranže tegelasi ju kõikjal), temast/neist mahl välja pressida ning ülejäänud kastmeainetega segada.


Mandlipuru annab salatile eriliselt hea maitsenüansi ning mida rohkem juustu salatisse hakkida, seda parem. Minus tekitas see salat igatahes tohutu Mozzarella-vaimustuse, mis nüüd pidurdamatult üha süveneb.


Salat on parim siis, kui ta on päevakese seisnud ning kaste on komponendid kenasti ära marineerinud. Ta säilib külmkapis hoituna kenasti mitmeid-mitmeid päevi.

Vaja läheb:

  • 200-300 g viinamarju
  • 1 paprika
  • 300-400 g hiina kapsast
  • Peotäis röstitud hakitud mandleid
  • Vähemalt 125 g Mozzarella juustu (mida enam, seda toredam!)
  • 1-1,5 dl värskelt pressitud apelsini- või mandariinimahla (umbes suure apelsini jagu) või Kadarbiku porgandimahla
  • Poole sidruni mahl (või veidi vähem)
  • 1-2 tl külmpressitud oliiviõli
  • Mett
  • Soovi korral veidi sinepit
  • Soola
  • Pipart, tšillit
  • Ürte (till, basiilik, pune vms)
Kes soovib, võib hulka puistata ka röstitud kõrvitsa-, päevalille-, lina-, kanepi- või seesamiseemneid!


Tegutse nii:
1. Lõigu hiina kapsas keskmise suurusega tükikesteks. Tee sama ka paprika ja juustuga.


2. Pese viinamarjad ning haki nad neljaks. Kui tegemist on väga pisikeste marjadega, võid ka pooleks lõigata. Eemalda kivid.


3. Puista hulka mandlipuru.


4. Pressi apelsinist/mandariinidest ja sidrunist mahl, sega see kokku veidikese oliiviõli ja meelepärase koguse mee, sinepi, soola, pipra ja ürtidega. Maitse!
5. Kalla kaste salatile ja sega läbi.


6. Jäta salat ta mõneks ajaks (või lausa järgmise päevani) külma seisma.

Toredat krõmpsutamist!

Aitäh- krõmps-krõmps...


5 comments:

Anu- Askeldamised said...

tundub üliheA-
aga okkagi kuis on nende heade juustuküpsiste retsept, mis sa mulle tõid.

Kata said...

Ongi väga hea! :P Sa oled ka ikka naljatilk, ma just Facebookis küsisin sult, et kas sa mõtlesid neid eelmise pühapäeva küpsiseid, aga sa ei vastanud mulle midagi :D

Igatahes on põhjusmõtteliselt tegemist nendega (kopeerisin alla lingi), aga sinihallutusjuustu asemel kasutasin tavalist juustu, lisasin ka riivitud kõrvitsat, rosinaid ja pressitud küüslauku. Jahu panin vist hästi vähe, suuremalt jaolt kasutasingi kaerakliisid (need on megahead ja hästi-hästi tervislikud ning neist saab kõige parema pudru!), nii et võid ka mingisuduseid endale meelepäraseid aineid kombineerida ;)

http://katapulteerun.blogspot.com/search/label/%C3%95hulised%20sinihallitusjuustuk%C3%BCpsised%20v%C3%A4ikese%20%C3%B5unaga

Anonymous said...

aitäh :) endaarust vastain aga ju siis toimus koskul mingi infosulg:)
nüüd on kõik korras.


anu

Paula said...

See võis küll maitsev olla.

Kata said...

Kõige maitsvam! Võin millalgi kodus ka teha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...