Kuna mul oli sügavkülmas parajasti ka pakk suuri ilusaid mustikaid, otsustasin neidki tainasse puistata ja nad sobisid sinna väga kenasti.
Koogikesed said väga positiivse vastukaja osaliseks. Nad on mõnusalt pehmed ja õhulised ning glasuur annab neile väga palju juurde. Lihtsuses peitub taaskord võlu, kuna antud koogikesed ei nõua eriti palju komponente ning nende valmistaminegi on kõike muud kui raketiteadus. :)
Antud kogusest valmib üks suur plaaditäis küpsetist (pildid poolest kogusest)
Põhja jaoks läheb vaja:
- 150 g võid või margariini
- 2 kl jahu
- 1 sl kakaopulbrit
- 2 tl vanillisuhkrut
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 muna
- 1 kl suhkrut
- 3/4 klaasi piima
- Värskeid või külmutatud marju (soovi korral)
- 200 g tuhksuhkrut
- 1 sl kakaopulbrit
- 1 tl vanillisuhkrut
- 4 sl külma kanget kohvi
- 4 sl võid
- Puisteks hakitud pähkleid, mandleid, kookoshelbeid või muud meelepärast
1. Sulata rasvaine.
2. Sega kokku jahu, kakaopulber, vanillisuhkur ja küpsetuspulber.
3. Vahusta munad suhkruga.
4. Sega jahtunud rasvaine munavahuga.
5. Lisa sõeludes jahusegu vaheldumisi piimaga.
6. Vala taigen ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
7. Küpseta 200 kraadises ahjus u 20 minutit.
9. Kata jahtunud põhi glasuuriga, puista peale hakitud pähkleid, mandleid või kookoshelbeid.
10. Lõika küpsetis neli- või kolmnurkseteks tükikesteks.
11. Lase glasuuril külmas tahkuda ning asu kakaokoogikesi ampsama! Võid ka karbikesse pakkida ning sõpradele-tuttavatele külakostiks viia...
No comments:
Post a Comment