Klimpide juurde võib valmistada ka retseptis ette nähtud vanillikastme, mille valmistamise õpetuse allpool avalikustan. Mina seda aga ei teinud, vaid ujutasin klimpe mustikakissellis. Väga maitsvad olid nad ka jogurtiga ülekallatuna!
Kohupiimaklimbid valmivad hästi lihtsasti ning neid võib mitmeid päevi külmas säilitada, et aeg-ajalt kisselli või jogurti seltsis süüa.
Eriliselt kasulik on kisselli või jogurti sees ujuvaid kohupiimaklimpe süüa hommikul, kuna teadupoolest tekitavad valgud pikaks ajaks täiskõhutunde. Sinna juurde veel väikene kissellist või jogurtist saadud süsivesikulaks ja kliide kiudained ning päev võibki alata! :)
Vaja läheb:
- 250 g kohupiima
- 1 muna
- 2 sl kaerakliisid (või täisterajahu)
- 1 sl pruuni suhkrut/ mett
- Riivitud sidrunikoort
- Tsipake soola
- Soovi korral veidi kardemoni või kaneeli
Vanillikaste (soovi korral):
- 200 g piima
- 1 munarebu
- 1 sl suhkrut
- Vaniljesuhkrut
1. Lisa kohupiimale kliid (jahu), muna, suhkur või mesi, veidike soola ning sega hästi läbi.
2. Lase tainal veidi seista, et kliid/jahu paisuks ja "tainas" veidi tahkem saaks.
3. Lase vesi vähese soolaga keema.
4. Vormi kohupiimamassist väikese lusika abil klimbid, kukuta nad ettevaatlikult vette ning keeda 4-5 minutit.
5. Eemalda klimbid ettevaatlikult vahukulbiga. Nad on esialgu väga õrnad, kuid selle pärast ei tasu küll muret tunda- jahtununa on nad tunduvalt kõvemad.
6. Lase klimpidel täielikult jahtuda.
7. Söö neid kisselli, jogurti, vanillikastme või millega ignes soovid :)
8. Säilita järelejäänud klimpe külmkapis karbikeses.
9. Vanillikastme jaoks vahusta munarebud suhkruga, sega kuuma piimaga, kuumuta paksenemiseni ning maitsesta vanillisuhkruga.
No comments:
Post a Comment