Tuesday, November 2, 2010

Ahjupannkoogid

Ahjupannkoogid pärinevad taaskord Aive Luigela "Targalt toitudes terveks" I osast. Nad sobivad ülihästi hommikusöögiks. Mina lisasin ka ühe puruks tambitud banaani, veidike kaneeli, kardemoni ja röstitud jahvatatud linaseemneid ning sõin jogurti, sula- ja kodujuustuga. Väga vahva oli! Tore lisand on kindlasti ka puuviljalõigud ja/või marjapüree.


Soovitaksin koogikesi, nagu allpoolgi mainitud, pigem kohe soojalt süüa, kuna värskelt ahjust võetuna on nad kõige maitsvamad (mõnusalt pehmed ja õhulised). Kui küpsetised väga kaua seisavad, muutuvad nad kuivaks. Selle vastu aitab muidugi taaskord jogurt või piim, millega koogitükikesed kenasti üle ujutada võib.


Samuti võib järgida allpool olevat juhendit ning lahtilõigatud pannkoogist vahvad kihilised koogikesed meisterdada! :P

Vaja läheb:
  • 1 kl kaerahelbeid (ikka endiselt täistera!)
  • 1,5 kl kaerajahu
  • 2 kl piima
  • 3 muna
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 kl purustatud pähkleid või kookoshelbeid
  • 1 sl suhkrut
  • Soola, ingverit või muskaati
  • (1 tükeldatud/puruks tambitud banaan)
Tegutse nii:
1.
Sega kõik toiduained lahtiklopitud munakollastega, maitsesta.



2. Lisa lõpuks vahustatud munavalged ja vala õhukese korrana ahjuplaadile.


3. Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit.


4. Söö soojana sobivate lisanditena. Jahtunult võib küpsetisest ehitada ka kihilised koogikesed, pannes vahele moosi, püreed, kohupiima- või toorjuustukreemi. Pealt võib koogikesed katta vahukoore või jäätisega. Kõige otsa võib kuhjata mõned vahvad marjad või kompotipuuviljad.

Külakuhja pannkoogi-eri ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...