Odrakruubi näol on tegemist kiudainerikka täisteraga, mis on rikas ka valgu, vitamiinide ja mineraalide poolest! Tagatipuks on ka kruupide hind vägagi taskukohane.
Kruubivokki võib muidugi ka igasuguste muude komponentidega valmistada ja maitsestada. Seetõttu ei oskagi ma maitseainete koguseid kindlalt paika panna. Lisan neid alati tunde järgi ja jätan ka teisele selle vabaduse. :)
Karri ja broilerimaitseaine lukustasin sulgudesse seetõttu, et roog on väga maitsev nii nendega kui nendeta. Kes eelistab vürtsikamat varianti, võib neid julgelt hulka puitata, kellele meeldib aga mahedam variant, võib lihtsalt soola, pipart ja veidi ürte lisada.
Vaja läheb:
- 2-3 kl keedetud odrakruupe (valmista pakendil antud juhendi järgi)
- Tükeldatud grill-, suitsu- või ahjukana (mida rohkem, seda maitsvam lõpptulemus!)
- 2 küüslauguküünt
- 1 sibul
- Pakk meelepäraseid külmutatud köögivilju (türgi oad, herned, lillkapsas ja porgand on eriliselt toredad!)
- Šampinjone (soovi korral)
- 100 g meelepärase maitsega sulatatud juustu (nt lõhe-kreveti Merevaik)
- 250 g maitsestamata jogurtit
- Soola
- Pipart, tšillit, küüslaugupipart
- (Broilerimaitseainet, karrit)
- Oliiviõli
1. Pruunista hakitud sibul, küüslauk (ja šampinjonid) kergelt oliiviõlis.
2. Lisa köögiviljad ja hauta seni, kuni nad on kenasti pehmed. Lisa vahepeal veidi vett.
3. Kui köögiviljad on pehmed, lisa hakitud kanatükid,...
...keedetud kruubid, maitsestamata jogurt ja sulajuust.
4. Lisa ka maitseained ning hauta seni, kuni kõik komponendid on soojad ning ühtlaselt segunenud.
5. Söö mõne toreda köögiviljahoidise või toorsalati seltsis! Peale sobib ülihästi hakitud roheline sibul.
PS! Kruubivokk on väga hea ka külmalt (minu arvates isegi parem kui soojalt) ning teda on väga tore karbikese sees kooli, tööle või (jõulu)piknikule kaasa haarata.
5 comments:
mu kruubipakil puudub juhend :'(
Sel juhul keeda neid vees senikaua, kuni nad on pehmed.
Mõnel kruubil läheb selleks vaid 20 min, teisel mitu korda kauem. Tuleb mingil hetkel kruup veest välja tõsta ja maitsta, kas tera on pehme. Vähemalt pehmemapoolsem, päris plögaks ei tasu teda ka keeta, natuke peab hamba all krõmpsuma :)
Aitäh!
proovin järgi :)
Palun-palun! Toredat katsetamist!
This was great too read
Post a Comment