Mida siis jõulude ajal ikka muud süüa kui vana head raua- ja kruubirohket verivorsti!
Alati ei pea neid aga hapukapsa, kartuli ja suure lihakämaka juurde ahju pistma- verivorstist võib ühes muu jõululise kraamiga ka väikesed toredad maitsvad tikuvõileivad valmis meisterdada!
Kui kõik komponendid kodus olemas, on verivorstisänkkide valmistamine käkitegu!
Vaja läheb:
- Verivorsti (Maks & Moorits Maitselt mahedad verivorstid on selleks puhuks eriti head, kuna nad ei lagune koost)
- Vürtsikat punasesõstrakastet või pohlamoosi (selle asemel võib kasutada ka sinepit või mädarõigast)
- Ahjus küpsetatud hapukapsast (õunte, mee ja rosinate/kuivatatud mustade ploomidega on eriliselt nämm!) või praekapsast
- Keedu- või ahjukartulit
- Marineeritud kõrvitsat
3. Tõsta sinna otsa väike kuhjake kapsast.
4. Torka tikk läbi kõrvitsa- ja kartulitükikese ning torka see verivorsti-punasesõstrakastme/pohlamoosi-kapsatornikese otsa.
5. Valmista nii palju snäkikesi, kui süda lustib, ning asu nosima!
Piparkoogilõhnalisi päkapikupühi ja rõõmsat lumerookimist! :)
No comments:
Post a Comment