Saturday, December 25, 2010

Jõuluampsud

Mida siis jõulude ajal ikka muud süüa kui vana head raua- ja kruubirohket verivorsti!



Alati ei pea neid aga hapukapsa, kartuli ja suure lihakämaka juurde ahju pistma- verivorstist võib ühes muu jõululise kraamiga ka väikesed toredad maitsvad tikuvõileivad valmis meisterdada!



Kui kõik komponendid kodus olemas, on verivorstisänkkide valmistamine käkitegu!


Vaja läheb:
  • Verivorsti (Maks & Moorits Maitselt mahedad verivorstid on selleks puhuks eriti head, kuna nad ei lagune koost)
  • Vürtsikat punasesõstrakastet või pohlamoosi (selle asemel võib kasutada ka sinepit või mädarõigast)
  • Ahjus küpsetatud hapukapsast (õunte, mee ja rosinate/kuivatatud mustade ploomidega on eriliselt nämm!) või praekapsast
  • Keedu- või ahjukartulit
  • Marineeritud kõrvitsat
Verivorstisnäkk valmib nii:
1. Lõika verivorst õhemat sorti viiludeks.


2. Aseta iga viilu peale pisike törts punasesõstrakastet või pohlamoosi (mädarõigast, sinepit).


3.
Tõsta sinna otsa väike kuhjake kapsast.
4. Torka tikk läbi kõrvitsa- ja kartulitükikese ning torka see verivorsti-punasesõstrakastme/pohlamoosi-kapsatornikese otsa.
5. Valmista nii palju snäkikesi, kui süda lustib, ning asu nosima!



Piparkoogilõhnalisi päkapikupühi ja rõõmsat lumerookimist! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...