Ingveriküpsised täidavad terve elamise imelise piparkoogilõhnaga. Nad on maitseltki väga piparkoogilikud ja sulavad suus!
Retsept on pärit siit. Tavalise nisujahu asemel kasutasin suures osas täisteranisujahu.
Antud kogusest valmib u 25 küpsist
Vaja läheb:
- 2,25 kl (280 g) nisujahu (suurem osa täistera, veidi ka tavalist)
- 2 tl jahvatatud ingverit
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 0,5 tl jahvatatud nelki
- 0,25 tl soola
- (Jahvatatud kardemoni!)
- 165 g võid
- 1 kl (200 g) suhkrut
- 1 muna
- 60 ml mett/suhkrusiirupit
- 1 sl vett
- 2 sl suhkrut (mina kasutasin segu rafineerimata roo- ja vaniljesuhkrust)
- Vahusta toasoe või suhkruga.
- Lisa muna, vesi ja mesi/siirup.
- Ühenda omavahel jahu, ingver, kaneel, nelk, küpsetuspulber, sool (ja kardemon) ning ühenda kaks segu.
- Tõsta tainas tunnikeseks külmkappi.
- Vormi pallikesed, veereta suhkrus, aseta u 5 cm vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta veidi lamedamaks.
- Küpseta eelkuumutatud 175-kraadises ahjus kümmekond minutit.
- Lase küpsistel mõned minutid ahjuplaadil jahtuda ning tõsta taldrikule ja lase täielikult jahtuda. Nad lähevad seistes ka tunduvalt kõvemaks (aga ei murra hambaid, sulavad suus).
Päeval fotomodell, öösel sussiekspert :)
2 comments:
Mul tuli ahjust just esimene plaaditäies - need on võrratult head küpsised. Ma ei jõudnud ära oodata, kuni need jahtuvad. Isegi soojalt on nii head :) Suurepärane retsept.
Mitte plaaditäies, vaid plaaditäis :) Nii suure õhinaga kirjutasin, et kohe viga sees :)
Post a Comment