Wednesday, December 7, 2011

Ingveriküpsised

Ingveriküpsised täidavad terve elamise imelise piparkoogilõhnaga. Nad on maitseltki väga piparkoogilikud ja sulavad suus!



Retsept on pärit siit. Tavalise nisujahu asemel kasutasin suures osas täisteranisujahu.
Antud kogusest valmib u 25 küpsist

Vaja läheb:

  • 2,25 kl (280 g) nisujahu (suurem osa täistera, veidi ka tavalist)
  • 2 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl jahvatatud nelki
  • 0,25 tl soola
  • (Jahvatatud kardemoni!)
  • 165 g võid
  • 1 kl (200 g) suhkrut
  • 1 muna
  • 60 ml mett/suhkrusiirupit
  • 1 sl vett
  • 2 sl suhkrut (mina kasutasin segu rafineerimata roo- ja vaniljesuhkrust)
Küpsised valmivad nii:
  1. Vahusta toasoe või suhkruga.
  2. Lisa muna, vesi ja mesi/siirup.
  3. Ühenda omavahel jahu, ingver, kaneel, nelk, küpsetuspulber, sool (ja kardemon) ning ühenda kaks segu.
  4. Tõsta tainas tunnikeseks külmkappi.
  5. Vormi pallikesed, veereta suhkrus, aseta u 5 cm vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta veidi lamedamaks.
  6. Küpseta eelkuumutatud 175-kraadises ahjus kümmekond minutit.
  7. Lase küpsistel mõned minutid ahjuplaadil jahtuda ning tõsta taldrikule ja lase täielikult jahtuda. Nad lähevad seistes ka tunduvalt kõvemaks (aga ei murra hambaid, sulavad suus).


Päeval fotomodell, öösel sussiekspert :)

2 comments:

Anonymous said...

Mul tuli ahjust just esimene plaaditäies - need on võrratult head küpsised. Ma ei jõudnud ära oodata, kuni need jahtuvad. Isegi soojalt on nii head :) Suurepärane retsept.

Anonymous said...

Mitte plaaditäies, vaid plaaditäis :) Nii suure õhinaga kirjutasin, et kohe viga sees :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...