Wednesday, September 22, 2010

Stoovitud porgandid sulajuustuga

Kohtasin stoovitud porgandeid kord Naisteka foorumis ning suutsin neist kohe vaimustuda ja lisasin otsemaid oma katsetusnimekirja. Kuna nüüd on ka mõni meie aia porgand üsna suureks kasvada otsustanud, arvasin, et nad tahaksid kohe kindlasti stoovitud saada!


Ema meenutas, kuuldes minu toiduideest, kuidas mamma talle lapsepõlves ka pidevalt stoovitud porgandeid valmistas ning ta neid suurima vastumeelsusega ikka ja jälle sööma pidi.
Nüüd, suurema ja targemana otsustas ta aga julguse kokku võtta ning porgandirooga uuesti proovida. Seekord oli ta vaimustunud! Mina täpselt niisamuti. Lapsed- rumalukesed- ei tea ikka üldse, mis neile hea on! Suuremale osale on igasugune juurvili toidus ju väga kahtlase väärtusega tegelane. Naljatilgad.


Muutsin retsepti taaskord ka veidike tervislikumaks, kasutades nisujahu asemel kaera täisterajahu ning või asemel oliiviõli. Rõõsa koore asemel lisasin 100 g Päikese krevetimaitselist sulajuustu, mis sobis sinna lausa kõige paremini. Lisasin, kuna eesmärgiks oli saada mitte praelisand, vaid pigem selline veidi vedelam kaste, ka veidi piima. Vürtsiks ka veidi pipart.



Vaja läheb:
  • 500 g porgandit
  • 4 dl vett
  • 1 tl soola (hiljem, kui kaste valmima hakkab, tuleks maitse järgi juurde lisada)
  • 1 tl suhkrut
  • 100 g meelepärase maitsega sulatatud juustu (Merevaik, Päikese vms)
  • 2-3 sl täistera kaerajahu/nisujahu
  • 1 dl piima
  • 2 sl oliiviõli/võid
  • Jahvatatud musta pipart
  • Värsket hakitud peterselli
Tegutse nii:
1.
Koori porgandid ja lõika õhukesteks ratasteks. Kõige mugavam on seda teha spetsiaalse viilutaja abil, kuid ka tavalise noaga saab täitsa kenasti hakitud.


2. Pane seibid potti, lisa vesi ja maitsesta soola-suhkruga.
3. Kuumuta keemiseni ning keeda porgandid pehmeks.
4. Sega jahu, piim ja toasoe sulatatud juust hästi läbi.


5. Lisa segu porganditele ning sega hoolikalt.
6. Sega juurde oliiviõli/või ning kuumuta kastet tasasel tulel, kuni ta on kenasti paksenenud (seistes muutub ta veelgi paksemaks!).
7. Serveeri kohe soojalt (nt täisterapasta või kartulite seltsis) ning raputa üle terve hunniku äsja peenralt nopitud ilusti peenikeseks hakitud peterselliga!

Semud Porgand ja PeterSell :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...