Sunday, July 4, 2010

Blondid braunid rohkete šokolaaditükikestega

Braunid järele proovitud, oli aeg blondid käsile võtta.

Leidsingi selleks puhuks ühe paljukiidetud retsepti, mis oma kommentaare ka tõepoolest väärt oli. Mina ei saanud blondide kohta ainsatki negatiivset tagasisidekillukest- kõik kiitsid ja muudkui sõid :)


Blondide puhul on imeline ka nende valmistamise lihtsus- igaüks saab sellega hakkama! See ei võta ka eriti kaua aega ning maitsvus on samuti garanteeritud. Nii et keda magusaisu kimbutab või kes külalistele midagi ülimaitsvat pakkuda soovib, on blondid väga kiire, lihtne ning hästi hea variant. Kahtlemata on tegemist šokohoolikute unistusega!


Vaja läheb (kasutasin 35x30 cm suurust vormi):
  • 2 klaasi nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl söögisoodat
  • 1 tl soola
  • 1 klaas purustatud pähkleid (nt maapähkleid, kreeka pähkleid vms)
  • 150 g võid
  • 2 klaasi pruuni suhkrut (või 1 kl pruuni + 1 kl valget)
  • 2 muna
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 200 g piimašokolaadi (tükeldatult)
Tegutse nii:
1
. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
2
. Sega kokku jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool.
3. Lisa ka purustatud pähklid. Mina kasutasin maapähkleid ning röstisin nad eelnevalt ka kuival pannil, kuna röstitud pähklitel on palju parem ja tugevam maitse.
4.
Sulata pliidil või ning lisa talle 2 klaasi suhkrut. Sega läbi ning jäta veidikeseks jahtuma.
5. Haki šokolaad pika terava noa abil pisikesteks tükikesteks.

6. Lisa osade kaupa ka jahu ning sega seni, kuni moodustub ühtlane tainas.
7.
Sega taina hulka ka eelnevalt purustatud šokolaad. Osa võid jätta hilisemaks pealepuistamiseks.

8. Kalla segu eelnevalt rasvainega määritud ning kliide/riivsaiaga ülepuistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Raputa mõned šokolaaditükid ka taina pinnale. Mina tegin seda mõned minutid enne küpsetise ahjust võtmist ning ajasin sulanud šokolaaditäpikesed hiljem kokteilitikuga laiali, kuid arvan, et kohe enne ahju pistmist on teda isegi mugavam šokolaadilaiguliseks teha :)

9. Küpseta braunit 200 kraadi juures 30-40 minutit ehk seni, kuni sissetorgatud tiku külge tainast ei jää.

10. Lase küpsetisel veidi jahtuda ning lõika ta meelepärase suurusega tükikesteks ja lase hea maitsta :)

Blondipaar

Blondihaarem

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...