Wednesday, March 17, 2010

Hõrk sidrunikreemitort

Otsustasin külaliste tuleku puhuks valmistada Nami-namist leitud sidrunitorti, mis seal väga positiivsete kommentaaride osaliseks saanud oli ning hästi hõrgutav ja samas ka ülilihtsasti valmistatav tundus! :P

Selleks puhuks küpsetasin ka ise valmis digestiivküpsised, samuti keetsin valmis kondenspiima.

Tort tuli tõepoolest üsna imeline, kõigile maitses!
Ainult põhi ei hoidnud miskipärast hästi kokku, seetõttu peaks võid veidi rohkem lisama kui retseptis antud. Ka mõni teine kommenteerija oli maininud, et tal esines see probleem.

Peale eelmainitu oli kõik viimase peal! Proovige ja te ei kahtse. Tordi mitu päeva varem valmis teha ning valmib ülilihtsalt ning-kiirelt!

Vaja läheb?
  • 100 g digestiivküpsiseid (kindlasti sobivad ka tavalised Kalev Ekstra küpsised või Selgad)
  • 50 g võid (soovitatavalt veidi rohkem)
  • 200 g väherasvast toorjuustu
  • 400 g suhkruga kondenspiima
  • 2 dl vahukoort
  • 2-3 sidrunit (panin poolteist sidrunit ja ühe suuremat sorti apelsini, kuna mõni eelnevatest kommenteerijatest arvas, et kolme sidruniga jäi tort natuke liiga lääge)
Torditegu:
1. Purusta küpsised tainarulli/pudrunuia abil või köögikombainis.
2. Riivi sidrunite koor ning pigista välja mahl.
3. Sulata pliidil või ning sega see küpsisepuruga.

4. Suru segu lahtikäiva tordivormi põhja ning tasanda ühtlaseks (nt 24 cm läbimõõduga, kuid mina kasutasin suuremat)

5. Hõõru toorjuust puulusikaga pehmeks.

6. Klopi juurde kondenspiim.

7. Vahusta koor ning lisa sellele kondenspiima-toorjuustu segu, sega ühtlaseks.

8. Lisa vahustamist jätkates sidrunite mahl ja koor.
9. Vala segu küpsisepõhjale ning sega pealt ühtlaseks.
10. Pane tort järgmise või ülejärgmise päevani külmkappi, kuna ta läheb seistes aina paremaks.

Paar päeva kannatust ja nämm-nämm!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...