Tuesday, November 8, 2011

Singi-juustu-paprikastritsel

Sellel tohutut vaimustust tekitanud küpsetisel ei ole küll tervislikkusega suurt midagi pistmist, aga ema oli juba ammu soolase stristli soovi avaldanud ning ma ei saanud seda ometi täitmata jätta.


Lõpptulemuseks oli see, et ahjusoe küpsetis kadus rätiku alt pea märkamatult. Isa sattus kohe eriti ekstaasi, käis kogu aeg, nuga pihus, stritslitükijahil.


Sõbra halvaastritsliga

Ega kogu aeg ka tervislikult saa. :)

Vaja läheb:

  • 13 g pärmi
  • 1 dl piima
  • 1 sl suhkrut
  • 0,25 tl soola
  • 1/4 tl jahvatatud kardemoni
  • 1,5-2 kl jahu (osa võib panna täistera)
  • 50 g võid
  • 1/2 lahtiklopitud muna (teine pool jääb pealt määrimiseks)
Täidis:
  • 150-200 g riivjuustu
  • 150 g sinki
  • 0,5 suurt või 1 väike paprika
  • (Ürdi)soola, pipart
  • Veidi võid

Stritsel valmib nii:

1. Lase piim pliidil kergelt soojaks ning sulata selles või. Ära piima keema lase, ainult nii palju soojaks, et või seal sees sulama hakkaks. Seejärel võid piima pliidilt eemaldada ning võil senikaua sulada lasta, kui pärmiga tegeled.
2. Hõõru pärm suures kausis soola ja suhkruga vedelaks. Kasuta selleks suurt toredat puulusikat!
3. Lisa leige võipiim ning kardemon. Sega veidike.
4. Hakka osade kaupa jahu lisama. Võta sõtkumisel appi ka käed.
5. Vahepeal lisa ka lahtiklopitud toasoe muna.
6. Lisa jahu senikaua, kuni tainas kenasti käte küljest lahti tuleb.
7. Raputa taina pinnale veidike jahu ning jäta ta tunniks ajaks sooja kohta rätiku alla kerkima.

8. Täidise jaoks riivi juust, tükelda sink ja paprika.


9. Rulli tainas laual ristkülikuks, kata väikeste võitükikestega ning aseta keskele täidis. Raputa peale ka soola-pipart.


10. Lõika taina äärtesse sälgud ning tõista need keskele kokku.



11. Pintselda kringel pealt lahtiklopitud munaga ning aseta külma ahju. Keera kuumus 175 kraadi peale ning küpseta kringlit seni, kuni ta pealt kergelt pruunikas on. Selleks kulub u 40-45 min.


12. Võid sooja kringlit pealt kergelt võiga määrida. Lase küpsetisel natuke jahtuda ning asu sööma!


Lampsi esimene stritsidegustatsioon

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...