Sunday, March 7, 2010

Röstitud kikerherned

Proovisin siis ka lõpuks need viimasel ajal paljuräägitud kikerherned ära.


Soetasin nad Tartu uuest Lembitu tänava Konsumis asuvast Via Naturale poest. Esimene mulje oli küll suht hirmus- kohe, kui purgi avasin, tervitas mind selline väga kahtlaselt ebameeldiv lõhn. Kuid ilmselt pidigi see selline olema, sest maitsel ei olnud neil hiljem vigagi.
Emale meeldisid isegi üliväga, filmi ajal pidevalt haaras neid ning käskis ka mul võtta, et ta kõiki üksinda ära ei sööks. Õde Paul arvas samuti, et need on väga head. Mina ei olnud neist kokkuvõttes küll VAIMUSTUNUD, kuid võib öelda, et tegemist on ühe toreda ja tervisliku näksiga, mida kindlasti tasuks proovida (kuna alati saab ju uusi maitseaineid katsetada).

Mida vaja?
  • Kikerherneid
  • Maitseaineid (sobivad nt sool, küüslaugusool, cayanne'i pipar, tšilli, küüslaugupipar, koriander, jahvatatud paprika, karri jne jne- mitte neid kõiki korraga panna, muidugi, siis läheb asi päris vürtsikaks kätte)
  • Oliiviõli
Kuidas tegutseda?
1. Ahi 200 kraadi juurde sooja.
2. Kalla kikerherned sõalale ning lase neil mõned minutid nõrguda.
3. Patsuta nad köögipaberi abil kuivaks.
4. Lisa neile veidike oliiviõli ning meelepärased maitseained ning sega läbi.
5. Kalla herned ühekordse kihina küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
6. Lase neil umbes 40-50 minutit küpseda ning sega iga 10-15 minuti tagant.
7. Kui nad on piisavalt krõmpsud ja pruunikad, võta välja ning lase hea maitsta!

PS! Mõni on arvanud, et oliiviõli ei ole isegi vajalik ning et kõige paremad herned saab sel moel, kui nad täiesti ilma õli ning maitseaineteta ära röstida ning alles seejärel maitsestada. Ja soojalt ei ole nad nii krõmpsud kui siis, kui neil veidike seista ja jahtuda lasta.

Nii et toredat katsetamist! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...