Ema: "Sa oleksid võinud täna ka mingit kooki küpsetada..."
Mina: "Mis kooki?"
Ema: "Midagi magusat..."
Mina: "No oot, ma vaatan, mis teha annab."
Andis teha üks plaaditäis braunisid (brownied, teate küll). Need valmisid tõepoolest ülimalt vähese vaevaga, aga head lõhna terve tuba täis! Tegin nad konjakise glasuuriga, mis väga positiivset tagasisidet sai.
Ema ja isa olid igatahes ülirõõmsad ning kõlistasid tükk aega lusikaid :P
Braunide tainas:
- 200 g võid
- 2 klaasi (5 dl) suhkrut
- 4 muna
- 1 sl vaniljeekstrakti (jätsin välja)
- 2/3 klaasi (u 1,7 dl) mõru kakaopulbrit
- 1 klaas (2,5 dl) jahu
- 1/2 tl soola
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
- 3 sl mõru kakaopulbrit
- 1 klaas tuhksuhkrut
- 3-4 sl piimaga segatud konjakit
- pisike törts õli (et glasuur kenasti läikima lööks)
- 3 sl võid
- 3 sl kakaopulbrit
- 1 sl mett
- 1 sl vaniljeekstrakti
- 1 klaas tuhksuhkrut
1. Ahi 175 kraadi juurde kuuma.
2. Määri vorm kergelt õliga ja raputa põhja veidike kliisid, riivsaia vms, et vältida küpsetise kinnijäämist.
3. Sulata pliidil kausikeses või.
4. Eemalda see pliidilt ning sega hulka suhkur, munad ja vanilje.
5. Lisa võimassile kokkusegatud kakao, jahu, sool ja küpsetuspulber.
6. Sega ilusti läbi. Jep, tainas jääbki selline toredalt nätske.
7. Kalla segu vormi ning küpseta 25-30 minutit. Mitte üle küpsetada! Brauni jääbki selline vedel. Vähemalt esialgu.
8. Kata glasuuri jaoks sega kokku piima-alkoholi ning tuhksuhkru-kakao segud, tilgake õli hulka ning kalla koogile, kui ta veel soe on!
9. Retseptis antud glasuuri jaoks sega kokku 3 sl sulavõid, 3 sl kakaod, 1 sl mett, 1 sl vaniljet ja klaas tuhksuhkrut. Kalla samuti soojale koogile.
Hämmastav, et antud retseptis ei ole tegelikult šokolaadipiisakestki- kuigi jah, šokolaad valmib ju kakaoubadest-, aga sööjad arvasid, et kui nad seda ei teaks, arvaksid, et seda on sinna ikka päris mitu tahvlit uhatud.
Kuna kogu braunit tuli tegelikult üpriski palju, sai ka vanaema täna oma osa ning tuleb tunnistada, et see küpsetis säilib küllaltki kaua (tegin selle juba kolm päeva tagasi valmis). Läheb küll kõvemaks (esimene pilt) kui ta esialgu on (selline mõnus vedel), kuid maitse ei pidavat sööjate kinnitusel selle all põrmugi kannatama.
Go Brownie!

1 comment:
Nämmaa! Suurepärane koos vanilje jäätisega..ka ilma lihtsalt piimaga on võõratu!
Aitäh retsepti eest,
Alyona
Post a Comment