Mul ei õnnestunud neid kõige imelisemalt pildi peale saada, kuid tegelikult olid nad hästi-hästi vahvad tegelased. Jäävad seest sellised toredad pehmemapoolsed ja juustused. Järgmisel korral laseksin nad ehk veidi peenemast tordipritsi otsikust, kuid ka praegu oli kõik täiesti viis pluss.
Antud kogusest sain neli keskmist (pigem pisemapoolset, kuna mu Tartu ahi on üpriski mini) plaaditäit.
Mida vaja läheb?
- 1 klaas (2,5 dl) püreestatud ahju/keeduporgandit
- Natuke vett, milles porgandid keesid
- 2/3 klaasi täisteranisujahu
- 1/3 klaasi röstitud jahvatatud linaseemneid (või linaseemnejahu)
- Umbes 100 g riivjuustu
- 3 munavalget
- (Tilgake sidrunimahla)
- 1/2 tl soola
- 1/4 tl küpsetuspulbrit
1. Pane ahi 150 kraadi juurde sooja.
2. Klopi munavalged 1/4 tl soola ja tilga sidrunimahlaga (ei ole kohustuslik) tugevaks vahuks.
3. Püreesta suuremas kausis saumiksriga (saab hakkama vast ka kannmiksri abiga) keeduporgandid.
4. Lisa püreele jahu, linaseemned, juust, küpsetuspulber ning ülejäänud 1/4 tl soola.
5. Püreesta kogu mass, vahepeal keeduvett lisades, et segu sellise konstistentsi saavutaks, et teda oleks võimalik läbi tordipritsi lasta. Mitte ka liiga vedelaks pastaks püreestada.
6. Lisa püreele munavalgevaht ning sega hästi ettevaatlikult läbi, et segu siiski õhuline jääks.
7. Lase segu läbi tordipritsi sobivate kujunditena (nt pulgad, väiksed törtsud, ringid vms) küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
8. Küpseta eelkuumutatud ahjus 20-25 minutit, kuni küpsised pruunikaks muutuma hakkavad.
9. Tõsta ahjust välja ning maitse kas või otsekohe (nagu mina tegin) :)

1 comment:
Su bloogist leiab täiesti tänuväärseid uusi retsepte snäkivaramusse. Väga lahe!:D
Post a Comment