Friday, March 19, 2010

Kõige parem peedivorm

Kui mingi toidu kohta võiks kasutada väljendit "meie pere lemmik", siis tuleks seda teha just nimelt antud vormi kohta! See peedivorm valmib väga lihtsalt, kiirelt ning on ülimaitsev!

Retsept on pärit ühest väga ammusest Oma Maitsest, kuid seda on väga kõvasti täiendatud, nii et esialgsest on alles jäänud ainult põhilised komponendid. Peet, porgand, sibul, küüslauk ja juust. Ka hakkliha on asendunud tervislikumate lihaollustega :)

Antud kogusest saab ühe ilusa suure 24x36 vormi suuruse peediroa.

Vaja läheb:
  • 4-5 keskmist keedupeeti
  • 1 suurem sibul
  • 3 porgandit
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 250 g šampinjone
  • Õli praadimiseks
  • Pruuni riisi (paneme tavaliselt ühe 125 g kotikese)
  • Riivjuustu
  • 2 muna
  • Piima
  • Pool grillkana (või suitsukana, grillkintsutükikesi, ka pannil pruunistatud lõhehakklihaga sobib suurepäraselt)
  • Maitseaineid (sool, pipar, basiilik jm meelepärast)
  • (Võib lisada ka kodujuustu)

Tegutse nii:
1. Keeda riis. Lase jahtuda.
2. Riivi porgand jämeda riiviga, haki sibul ning pressi küüslauk.
3. Pese ja tükelda šampinjonid.
4. Pane porgand, sibul, küüslauk ning seened vähese õliga pannile hauduma. Mõne minuti pärast lisa ka natuke vett ning lase neil senikaua haududa, kuni ülejäänud komponentidega tegeled.
5. Haki grillkana keskmise suurusega tükikesteks, riivi peet ja juust jämeda riiviga.
6. Määri vorm õrnalt rasvainega.
7. Klopi lahti kaks muna ning lisa neile veidike piima.
8. Sega riivitud peet, kana ning pannil hautatud tegelased suures kausis kokku. Lisa ka maitseained.
9. Kalla komponendid vormi ning silu pealt ühtlaseks. Kalla üle muna-piima seguga ning raputa peale riivjuustu. Mida rohkem, seda parem!
10. Kata fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes pool tundi, seejärel eemalda foolium ning lase vormil veel juustu pruunistumiseni ahjus olla.
11. Tõsta ta välja, aseta keset lauda, kutsu külalised/pereliikmed kokku ning nautige! Kõrvale sobib imehästi toorsalat või hapukurk. Samuti tasub peale määrida sinepit ning veidike ketšupit. Imeline!

PS! Vorm on ka järgmisel päeval uuesti (ahjus, mitte mikrolaineahjus!) soojendatuna ülimaitsev!

Mmmmm...

1 comment:

Anonymous said...

What's up friends, good post and pleasant arguments commented at this place, I am truly enjoying by these.

my web site cellulite treatment reviews

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...