Monday, March 15, 2010

Leivatort heeringa ja juustuga

Kuna ma ei ole saiaga sõber ning polnud veel kunagi elus ühtki võileivatorti valmis meisterdanud, siis otsustasin ta lõpuks ära proovida!

Valmistasin ta ainult leivast. Täisteraleivast ning mustast leivast. Leib on ju kõige lahedam! Tegin täielikult omaloomingut ja võiks öelda, et see looming kukkus täitsa toredasti välja. Tort jäi hästi hea ja mahlane.
Ainus asi, mida järgmisel korral teisiti teeksin, oleks see, et ma ei immutaks leibu puljongiga, vaid millegi mahedamaga- kas siis lihtsalt veega, lahjema puljongi või piimaga. Peale selle oli kõik superluks. Võin oma salajased komponendid avalikkuse ette ka tuua :)

Tordimaterjal:
  • 12 viilu musta leiba
  • 16 viilu täisteraleiba
I täidis (kaks kihti):
  • Karp suitsumaitselist heeringafileed
  • 4 keedumuna
  • Lahjat majoneesi
  • Veidi sinepit
  • Rohelist sibulat
II täidis (üks kiht):
  • Riivjuustu (paarsada grammi ehk, ma ei mõõtnud täpselt)
  • Ketšupit
  • 3-4 tomatit (tükeldatult)
  • Meelepäraseid maitseaineid

Kõige peale toorjuustu, majoneesi-hapukoore segu vmt. Mina kasutasin majoneesi-kohupiima segu ning toimis imehästi.
Kaunistuseks nt muna, tomatitükikesi, rohelist sibulat, riivjuustu või muid lemmiktoiduaineid.
Esmalt täidised:
1. Heeringas tükelda pisikesteks kuubikuteks, muna purusta kahvliga, haki sisse rohelist sibulat, lisa natuke sinepit ning majoneesi nii palju, et segu vahelemäärimiseks piisava konsistentsiga oleks. Soovi korral lisa maitseaineid.
2. Teises segu jaoks riivi juust, haki tomat pisikesteks kuubikuteks ning sega ketšupiga läbi. Jällegi tee täidis just nii vedel, et teda oleks hea tordi vahele määrida. Maitsesta lemmikvürtsidega.

Kuidas ehitada:

1. Lao esimeseks kihiks 6 viilu musta leiba, immuta meelepärase vedelikuga.

2. Tõsta kihi peale heeringasegu.
3. Lao peale teine leivakiht (seekord täisteraleib- 8 viilu) ning immuta see.

4. Selle peale tõsta juustusegu.

5. Kiht musta leiba, immuta.

6. Kiht heeringasegu.

7. Viimaseks kihiks on jällegi immutatud täisteraleib.

8. Kata pealt meelepäraste komponentidega.
9. Lase tordil öö külmas seista, et ta kenasti läbi imbuks ning maitsestuks. Aeg muudab tordi aina paremaks!


Ja veelkord- leib on lahe!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...